Vejledende principskitse af det nye boligområde Slagteribyen i Odense på cirka 28.000 kvm, hvor der blandt andet skal bygges to højhuse på henholdsvis 14 og 20 etager. Illustration: A. Enggaard

Ny Odense-bydel på 28.000 kvm navngivet

Slagteribyen.

Det er det nye navn for en helt ny bydel på en tidligere slagterigrund ved Odense bymidte, som skal omdannes til et boligområde på cirka 28.000 kvm, hvor der blandt andet skal bygges to højhuse på henholdsvis 14 og 20 etager.

Det er odenseaneren Sofie Nymand, der står bag vinderforslaget. Hun er for nyligt flyttet til Odense fra Aarup.

Bag Slagteribyen står PKA og A. Enggaard, som over de kommende år skal udvikle bydelen, der foruden grønne gård- og opholdsrum, parkeringsfaciliteter og spillestedet Slagteriet kommer til at bestå af 413 boliger på mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder. Slagteribyen ligger på hjørnet af Rugårdsvej og Jarlsberggade sydvest for Odense Banegård.

Projektet er A. Enggaards første store byudviklingsprojekt i Odense, og derfor var det ifølge afdelingschef Palle Priska helt naturligt at involvere byens egne borgere i valget af det nye navn.

– Slagteribyen har en speciel beliggenhed, som rigtig mange lokale borgere har et forhold til. Derfor har det også været vigtigt for os, at bydelen opføres med stor respekt for områdets historie, hvilket vi synes bliver indkapslet rigtig godt i det nye navn, siger Palle Priska.

Første spadestik på byudviklingsprojektet blev taget i august. De første boliger forventes klar til indflytning primo 2023.

Læs også Redaktørens blog Kødæder eller vegetar – bureau eller borgerinddragelse

 

Fakta: Slagteribyen

Byggeår: 2020-2024
Bygherre: P/S PKAE Ejendom
Ingeniør: Rambøll
Arkitekt: Rambøll
Størrelse: 28.000 kvm

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder