- Min kæreste arbejder i Novo Nordisk og vil gerne til udlandet på et tidspunkt, hvorfor det kunne være oplagt, at jeg fulgte med hende og prøvede kræfter med ejendomsudvikling uden for Danmark, siger Frederik Nørgaard Wiidau, Development Manager i Thylander

Frederik Wiidau: Glem titel og løn, når du søger dit første job

De fleste i ejendomsbranchen har på et tidspunkt investeret via, arbejdet sammen med eller hørt om Thylander, der driver virksomhed inden for private equity real estate og asset management. Mest kendt er stifter og hovedejer Lars Thylander, som i dag er bestyrelsesformand for selskabet.

Men måske er det også værd at holde øje med 31-årige Frederik Nørgaard Wiidau, som har masser af ambitioner. Han er i dag Development Manager blandt de 26 medarbejdere i Thylander hjemmehørende i Københavns Nordhavn.

– Min kæreste arbejder i Novo Nordisk og vil gerne til udlandet på et tidspunkt, hvorfor det kunne være oplagt, at jeg fulgte med hende og prøvede kræfter med ejendomsudvikling uden for Danmark.

– Den horisont og det ansvar, der ligger i de nuværende projekter, jeg sidder med, gør dog, at det nok først bliver på et senere tidspunkt – og hvorfor flytte udenlands, når man kan være med til at aktivere og åbne op for nogle af Københavns flotteste ejendomme? Jeg elsker den kreative del af processen i udviklingsarbejdet, og jeg glæder mig især til at være med til at eksekvere en del af projektet på Holmens Kanal, siger Frederik Nørgaard Wiidau.

Et kæmpe projekt
I april annoncerede Thylander i partnerskab med den tyske pensionskasse Ärzteversorgung Westfalen-Lippe repræsenteret af Kanam Grund Group køb af Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal i København.

Investeringen til omkring 2,1 milliarder kr. omfatter et ejendomskompleks på 49.000 kvm fordelt på 15 bygninger ved Kongens Nytorv i området mellem Holmens Kanal, Bremerholm og Vingårdsstræde. Ejendommene er fuldt udlejet til Danske Bank, der i 2023 flytter hovedsædet til et nyopført domicil i Postbyen ved Københavns Hovedbanegård. I stedet skal området åbnes med blandt andet udadvendte faciliteter som hotel, butikker og restauranter i stueetagen. En opgave, Frederik Nørgaard Wiidau er med til at løfte.

– Siden jeg startede hos Lars (Thylander, red.), har det været med tillid under ansvar, som er centralt i virksomhedens kultur. Så længe tilliden ikke bliver brudt er, det nærmest kun mig selv, som sætter grænsen. I de sidste fire år har jeg være så privilegeret at få lov til at arbejde med nogle af de mest spændende udviklingssager i København. På det seneste selvfølgelig især Holmens Kanal, hvor det bliver spændende at videreudvikle og udfordre de planer, som ligger inden for rammerne i lokalplanen, siger Frederik Nørgaard Wiidau, der på sigt har en klar drøm om at blive partner eller arbejde for sig selv som developer.

Estate Media er i gang med en portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Dette portræt af Frederik Nørgaard Wiidau, der er opvokset i Skive, er det 11. i rækken.

Han forlod i 2017 sin stilling som Asset Manager og Investment Analyst i SF Management til fordel for en stilling som Investment Manager i Thylander, inden han i 2019 blev forfremmet til Development Manager.

Læs om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Derfor indstillet
I sin indstilling af Frederik Nørgaard Wiidau skriver ledelsen i Thylander blandt andet:

’Frederik Wiidau var i 2019 blandt de nominerede til Estate Media Priserne (i dag Ejendomspriserne, red.), hvor Årsprisen havde fokus på et ungt talent. Han har allerede positioneret sig som et kendt og respekteret ansigt i ejendomsbranchen og har som Development Manager i Thylander ansvar for flere store og komplicerede projekter. Senest har Frederik været en central person i teamet bag købet af ejendomskomplekset på Holmens Kanal, der huser Danske Banks hovedsæde’.

Selv fremhæver Frederik Nørgaard Wiidau diversiteten i sit arbejde som det klart bedst:

– Jeg snakker med alt fra viceværter og driftsfolk til investeringsansvarlige hos de pensionskasser og udenlandske P/E-fonde, vi arbejder med. Det giver mig en enorm arbejdsglæde at være i øjenhøjde og møde alle lag af værdikæden.

– Flere har i min karriere prøvet at rådgive mig om, at jeg kunne lave mere ’værdi’, hvis jeg koncentrerede mig om kun at lave transaktioner, og det er muligvis rigtigt målt i kr. og øre nu og her. Værdien og meningen med ens job handler dog heldigvis om andet end kun at maksimere et kortsigtet afkast, og det, at jeg får lov til ikke kun at udarbejde business cases, men også at eksekvere dem, er det bedste ved jobbet hos Thylander.

– Derudover prøver jeg at sparre så meget som muligt med kollegerne, hvilket vores flade og agile organisation giver god mulighed for. Døren er altid åben til både Lars Thylander, Kristian Krogh og Henrik Køhn. Sparringen er en helt integreret del i dagligdagen og arbejdsprocesserne. Det er specielt godt til at få trykprøvet cases med en årgang, som har været med i tiderne før finanskrisen og tidligere kriser, fremhæver Frederik Nørgaard Wiidau.

Studiejob blev indgang til ejendomsbranchen
Han stiftede bekendtskab med ejendomsbranchen via Henrik Bo Bach og Anders Bo Bach i Bach Gruppen København, hvor han havde et studiejob, mens han tog sin bachelor på CBS. Fra kontoret i Bredgade blev der primært på cyklen kørt rundt til den ejendomsportefølje, Bach Gruppen København på det tidspunkt havde på bøgerne. Turen gik både til konverterede andelsboliger på Vesterbro, bagerkæden Emmerys i Valby og boligudlejningsejendomme på Søborg Hovedgade.

En stor del af boligejendommene blev senere solgt først til Thylander og derefter til Kereby.

– Det er et meget godt billede på, hvordan markedet har udviklet sig på blot små 10 år, siger Frederik Nørgaard Wiidau.

Han kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Glem titel og løn, når du søger dit første og for den sags skyld andet job. Find en arbejdsplads med en kultur, hvor du kan opbygge dine kompetencer og afprøve interesseområder, hvor du kan få ansvar, og hvor det er tilladt at fejle. Hav tålmodighed og sørg for at investere tid i udvidelsen af dit netværk på tværs af branchen. Loyalitet og ordentlighed – både på og uden for banen – er helt afgørende værdier. Det giver kvalitet i dine netværksrelationer og i din hverdag, og det understøtter din virksomheds og dit personlige brand.

 

CV – Frederik Nørgaard Wiidau (31 år)

Erfaring:

2019 -: Development Manager, Thylander

2017-2019: Investment Manager, Thylander

2015-2017: Asset Manager og Investment Analyst, SF Management

2012-2015: Asset Manager Trainee, Bach Gruppen København

Uddannelse:

Cand.merc./Master of Science, Finance and Strategic Management, Copenhagen Business School

HA Almen/Bachelor Degree, Economics and Business Administration, Copenhagen Business School og Griffith University, Australia

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Deadline for indstilling var 10. nov. En fagjury er ved at udvælge 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, som offentliggøres 30. nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin nr. 7

Som optakt til offentliggørelsen af talentlisten er redaktionen sideløbende i gang med en omfattende portrætserie. De portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten.

Læs eller genlæs alle portrætter via links lige under denne tekst

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue