Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: TopDanmark Ejendomme.

V8 vinder opførelse af 277 lejeboliger

Institutionel investor går nu i gang i Ørestad og Rødovre. Agenda Property skal lede byggeriet

Kamilla Sevel

mandag 16. november 2020 12:32

Topdanmark Ejendom har indgået totalentrepriseaftale med V8 Construction om opførelse af 173 lejeboliger i et nyt boligkvarter, Karrébyen, centralt i den københavnske forstad Rødovre samt 104 boliger i Ørestad Syd på Amager. Byggerierne har tidligere være annonceret, men nu er der altså en aftale om totalentreprise på plads, hvilket betyder, at opførelsen af boligerne nu er et skridt tættere på at kunne gå i gang.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu har nået en milepæl på to af vores vigtigste aktuelle boligbyggerier, der udover at skulle danne en god og tryg ramme om tilværelsen for hundredvis familier også er en vigtig del af vores strategi om flere investeringer i lejeboliger. Efter coronakrisen tror vi, at lejeboligernes popularitet vil stige, fordi det er en fleksibel boligform. Samtidig er de med til at skabe et stabilt grundlag for kundernes langsigtede pensionsopsparinger, siger adm. direktør Flemming Bæk Engelhardt, Topdanmark Ejendom.

Entreprenøren V8 Construction lægger vægt på, at byggerierne i Ørestad Syd og i Rødovre begge bliver opført i god kvalitet, så der er noget for de kommende beboere at glæde sig til.

– Vi er stolte af, at Topdanmarks ejendomsselskab betror os at varetage opførelsen af deres byggerier i totalentreprise. Samarbejdet med Topdanmark Ejendom, Agenda Property, rådgiverne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og ingeniørrådgiver Moe har været og er utroligt positivt og konstruktivt,  siger adm. direktør i V8 Construction Morten Baunsgaard.

Det er Agenda Property, som leder byggeriet, og her siger partner Christian Lentz:

– Vi er glade for, at vi sammen med Topdanmark har fundet to attraktive placeringer, som vi er overbeviste om også vil udvikle sig til gode investeringer. Vi har tidligere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Topdanmark, som vi kender som en særdeles kompetent samarbejdspartner, der har det langsigtede perspektiv for øje, når de investerer.

Projekterne
I byggeriet i Ørestad Syd sættes spaden i jorden til byggestart i løbet af første uge af 2021 med forventet indflytning i november 2022. Opførelsen i Rødovre går i gang i april 2021 og ventes at være klar til indflytning i løbet af februar 2023. Lige nu er nedrivningen af det nuværende erhvervsbyggeri ved rådhuset i gang i Rødovre, så der kan blive plads til de nye boliger samt 1-2 erhvervslejemål.

Byggerierne i Ørestad Syd og Rødovre skal DGNB-guldcertificeres. Boligerne i Rødovre bliver hovedsageligt lejligheder med 2-4 værelser, men der bliver også enkelte på 5-6 værelser foruden 1-2 erhvervslejemål. Byggeprojektet er på 16.200 kvm, og den gennemsnitlige størrelse på boligerne bliver cirka 90 kvm. Boligerne kommer til at ligge i det nuværende erhvervsområde ved Rådhuset, tæt på Rødovre centrum.

I Ørestad Syd er der i alt tale om cirka 8.500 kvm svarende til 104 boliger fordelt på rækkehus- og etageboliger beliggende på en karré mellem Else Alfelts Vej og Richard Mortensens Vej i området lige nord for kvarterets kommende hovedgade, Asger Jorns Alle.

Opskrivningen til begge boligbyggerier starter 6 måneder før, boligerne står færdige, og i Rødovre har der allerede ved annonceringen af byggeriet i foråret været borgere, der har været interesseret i at blive skrevet op.

Bruun & Hjejle har været advokat for Topdanmark ved køb af grund og indgåelse af totalentrepriseaftale.

( Besøgt 723 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Trio presser på for at skaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Cobblestone lander aftale med pensionsduo efter milliardhandel

Pluss, Administration / torsdag 3. december 2020

Bilfri bypark foran Tivoli rykker tættere på

Byudvikling, København / torsdag 3. december 2020

Familieejet selskab overtager Ankerhus i Skagen i hurtig handel

Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 3. december 2020

Normal vil have huslejen ned i detailbranchen

Retail / torsdag 3. december 2020

Danske Shoppingcentre køber Aalborg Storcenter på 52.000 kvm

Aalborg, Investering, Retail, Transaktioner / onsdag 2. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder