- Jeg er måske en lidt anderledes profil end mange andre i ejendomsbranchen, fordi jeg både har gjort mig i detaljerede ejendomsanalyser, været med til at drive en positioneringsstrategi med et marketingbureau, kravspecificeret it-løsninger samtidig med at have meget medarbejderansvar, siger COO Morten Nielsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech. Foto: EDC

Morten Nielsen: Min fart kan være for høj for folk

De færreste – især i en omskiftelig branche som ejendomsbranchen – har i en alder af 33 år arbejdet samme sted hele tiden. Men det har Morten Nielsen. Han har gradvist arbejdet sig op i EDC Erhverv Poul Erik Bech, som i dag består af 18 erhvervscentre over hele landet.

Så sent som i oktober blev han endnu engang forfremmet. Denne gang til en nyoprettet stilling som COO (Chief Operating Officer). Før det var han Head of Business Development.

Læs mere i 33-årig er ny COO i EDC Erhverv Poul Erik Bech

Morten Nielsen har nu det samlede driftsansvar for erhvervsforretningen og er ansvarlig for fire afdelinger: Erhvervssekretariatet, Kundecenter, Research & Analyse og Salgssupport & Forretningsudvikling. Desuden er han faglig ansvarlig for det landsdækkende salgskoordinatorkorps.

– Jeg er måske en lidt anderledes profil end mange andre i ejendomsbranchen, fordi jeg både har gjort mig i detaljerede ejendomsanalyser, været med til at drive en positioneringsstrategi med et marketingbureau, kravspecificeret it-løsninger samtidig med at have meget medarbejderansvar. På den måde er jeg nok en mere generel profil end ’blot’ en ’ejendomsperson’, siger Morten Nielsen.

Hans vigtigste arbejdsopgave er at sikre, at alle medarbejdere og partnere i EDC’ erhvervscentre føler, de har den support af værktøjer og opbakning, der skal til for, at de kan levere den bedst mulige service over for kunderne.

Morten Nielsen har været 14 år i EDC Erhverv Poul Erik Bech efter først at have været assistent og siden studentermedhjælper i mæglervirksomheden.

Estate Media er i gang med en portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Dette portræt af Morten Nielsen, der er opvokset Farum, er det 10. i rækken.

Læs mere om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Derfor indstillet
I sin indstilling af Morten Nielsen til talentlisten, hvor deadline er passeret, fremhæver Helle Nielsen Ziersen, partner og Head of International Relations i EDC International Poul Erik Bech, blandt andet:

’Morten Nielsen er med sine 33 år nok det mest oplagte emne til et talent. Altid på fuld fart gennem organisationen og altid styr på tingene, hvad end der er tale om handlingsplaner, strategier udbygning af organisationen eller som nøgleperson i EDC Erhverv Poul Erik Bechs bestyrelse. Morten går fuldstændig frygtløs ind, uanset han bider skeer med partnerne eller kollegerne. Morten er desuden meget ambitiøs, struktureret og ligefrem’.

Morten Nielsen elsker sit job, men det bedste er, at der stort set aldrig er to ens dage.

– Jeg har altid haft et langsigtet mål med det, jeg laver, men hverdagens tilfældigheder har afgjort, hvordan vejen til målet er opnået.

– Jeg har i min karriere været involveret i næsten alt, hvad der skal til for at drive en virksomhed, fået lov til at studere på fuldtid, samtidig med at jeg har haft muligheden for at dygtiggøre mig inden for ejendomsmarkedet. Samlet set har det været de perfekte rammer for mig, og det er da lidt vildt at stå her som 33-årig og være blevet udnævnt til COO, selvom jeg allerede været 14 år i virksomheden.

– Allerede da jeg valgte min uddannelse på CBS, har jeg haft fokus på at opbygge en bred personlig værktøjskasse. Jeg føler nu, at jeg er et sted, hvor jeg på et højt niveau kan tale med revisoren om årsregnskabet, med it-programmøren om kodning, med partnerne om udvikling, sparring og salg, med marketing om salgsindsatser og med investoren om ejendomsmarkedet. Alt i alt føler jeg mig godt klædt på i alle facetter, og det gør det nemmere at udvikle forretningen og mig selv, fremhæver Morten Nielsen.

Altid fart over feltet og åben ledelsesstil
Et drømmejob for Morten Nielsen er et job, hvor han kan se, at de beslutninger, han træffer, eller de indsatser, han udfører, er med til at gøre en reel forskel.

– Jeg bruger meget tid på at forstå mennesker omkring mig ved at spørge ind til, hvorfor de gør, som de gør, også selvom jeg måske allerede har en god fornemmelse af det. Det gør det nemmere for mig at arbejde sammen med dem, især i pressede situationer i en travl hverdag. Samtidig er jeg enormt bevidst om, at jeg har et meget højt drive, og jeg elsker, når der er fart over feltet, og vi rykker fremad hele tiden.

– Farten gør, at folk omkring mig nogle gange føler, det går for stærkt. Det forsøger jeg at italesætte meget åbent, så de også forstår, hvorfor jeg gør, som jeg gør. Jeg ved ikke, om det er min egen måde, men jeg har en meget åben ledelsesstil, hvor jeg vender de fleste af mine tanker med folk omkring mig, inden den endelig beslutning bliver truffet, forklarer Morten Nielsen.

Begge forældre i ejendomsbranchen
Morten Nielsen er nærmest født ind i ejendomsbranchen. Hans far er ejendomsmægler, og hans mor arbejder med ejendomsadministration.

– Så er det svært ikke at blive præget. Selvom jeg nok – som så mange andre børn af forældre i en bestemt branche – siger, at det skal jeg aldrig arbejde med som voksen. Egentlig har det faktisk heller ikke været ejendomsbranchen, som var det drivende for mig i starten, men mere potentialet i at udvikle en forretning.

– Med årene har jeg dog fundet ud af, hvor spændende ejendomsbranchen er, og det vil jeg rigtig gerne slå et slag for over for ungdommen i dag. Vi har rigtig meget at tilbyde de unge med meget ansvar og udviklende og spændende arbejdsopgaver. Jeg kan mærke på mange af de personer, som kommer udefra og ind i branchen, at de har svært ved at slippe den igen, og mange bliver i vores virksomhed i mange år, hvilket er et klart sundhedstegn på spændende og udfordrende arbejdsopgaver med en ofte uforudseelig hverdag.

Karriereråd
Morten Nielsen kommer med følgende karriereråd til unge, der gerne vil fremad:

– Prioriter altid tid til en god forberedelse. Man hører desværre alt for ofte, at folk siger, de har for travlt eller ikke har tid til at forberede sig, men jeg stiller altid spørgsmålet om, hvorvidt de har råd til at lade være. Jeg lærte i hvert fald meget tidligt, at er man bare en smule bedre forberedt end dem, man sidder overfor, så øger man chancen for ofte at præge tingene i den retning, som man selv mener er den rigtige.

 

CV – Morten Nielsen (33 år)

Erfaring:

Oktober 2020: COO, EDC Erhverv Poul Erik Bech

2012-2020: Head of Business Development, EDC Erhverv Poul Erik Bech

2007-2012: Studentermedhjælper, EDC Poul Erik Bech

2006-2007: Assistent, EDC Erhverv Poul Erik Bech

Uddannelse:

2012: Cand.merc.fir., Copenhagen Business School

2010: HA Almen, Copenhagen Business School

 

Portrættet bringes i forbindelse med, at Estate Media sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Deadline for indstilling var 10. nov. En fagjury er ved at udvælge 35 navne til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, som offentliggøres 30. nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin nr. 7

Som optakt til offentliggørelsen af talentlisten er redaktionen sideløbende i gang med en omfattende portrætserie. De portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten.

Læs eller genlæs alle portrætter via links lige under denne tekst

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue