Det kommende Simac (Svendborg International Maritime Academy) på Nordre Kaj. Illustration: C.F. Møller Architects og Effekt

MT Højgaard vinder skolebyggeri til 310 millioner kr.

Det bliver MT Højgaard, der bliver hovedentreprenør på det nye Simac (Svendborg International Maritime Academy) i Svendborg. Dermed er entreprenøren også på plads i forbindelse med den nye maritime uddannelsesinstitution.

Det oplyser Smuc Fonden.

Dermed har MT Højgaard vundet opgaven foran Casa og H. Skjøde Knudsen. Den samlede projektsum er 310 millioner kr., hvoraf byggesummen er 200 millioner kr. Det nye Simac bliver 12.500 kvm.

– Vi er glade for at have valgt MT Højgaard til at bygge fremtidens maritime uddannelsesinstitution i Svendbog. MT Højgaard har med succes udført en lang række skole- og undervisningsprojekter i Danmark og i udlandet. Netop fordi vi bygger til uddannelse, er vi også særligt glade for det lærlingeprogram, som MT Højgaard lægger op til i forbindelse med byggeriet, siger formand Frederik Ejlers, Smuc Fonden.

Valgt uden forhandling
Hos MT Højgaard Danmark siger adm. direktør Carsten Lund:

– Det nye Simac bliver en vidensinstitution i absolut højeste klasse. I juli 2022 står de nye bygninger på Nordre Kaj i Svendborg klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre innovative erhverv inden for industrien og energisektoren.

Bygherre har valgt at tildele kontrakten på baggrund af det indledende tilbud fra MT Højgaard, altså uden forhandling.

Byggegrunden er ved at blive klargjort, og grundstensnedlæggelsen sker i starten af 2021.

Valget af MT Højgaard som hovedentreprenør på det nye Simac sker, efter C.F. Møller Architects og Effekt – med C.F. Møller som totalrådgiver – i starten af 2019 vandt arkitektkonkurrencen om det sydfynske uddannelsescenter.

Læs mere i C.F. Møller og Effekt vinder nyt 12.500 kvm maritimt uddannelsescenter

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder