Adm. direktør, ejer og stifter Jacob Smergel-Krog, Rubik Properties. Foto: Wilfred Gachau

Rubik får tocifret millionoverskud i første år

På få år har han fået en række store investorer i stald. Svenske SBB, amerikanske Nuveen Real Estate og Invesco Real Estate, canadiske Bank of Montreal Real Estate Partners og franske AXA Investment Managers. Jacob Smergel-Krog, der kom fra investeringsafdelingen i tyske Patrizia har gjort det godt i eget regi. Alt i alt er der blevet omsat for 4 milliarder kr. i Rubik-regi indtil videre. Og nu er han på udkig efter flere ejendomme – især boligprojekter.

– Vi skal ud at købe rigtig mange boliger faktisk. Vi skal især købe projekter under opførelse i klassiske regionale danske vækstbyer og i Storkøbenhavn, siger Jacob Smergel-Krog.

Rubik Properties har til Jacob Smergel-Krogs egen overraskelse klaret sig så godt, at det første regnskabsår – dækkende perioden fra 13. august 2018 til 31. december 2019 – ender med et resultat før skat på 13,2 millioner kr.

– Det havde jeg selvfølgelig ikke regnet med, men det er bestemt heller ikke det, der er motivationen for, at vi sidder hér. Det er egentlig lidt ligegyldigt, men det giver selvfølgelig mulighed for at ansætte flere rigtig dygtige kollegaer og bringe Rubik videre til vores næste fase.

Den kommer nu:

– I begyndelsen overtog vi ikke forvaltningen af ejendommene i forlængelse af transaktionen. Men det har været missionen at nå hen til et stadie, hvor vi ressourcemæssigt også kan varetage investorernes aktiver, efter vi har købt dem ind. Det kan vi nu, og vi forvalter en række eksisterende ejendomme for SBB. For Invesco er det primært ejendomme, der er under udvikling, og der hjælper vi dem med at deltage i byggemøder, likviditetsstyring og lignende. Nu skruer vi så yderligere op for forvaltningsbenet. Vi skal i hvert fald have to mere ansat inden 1. januar, og så udvider vi yderligere i takt med, at vi lykkes med at finde de rigtige aktiver, siger Jacob Smergel-Krog.

Læs hele det eksklusive interview om vejen til Rubiks succes i Estate Magasin – nummer 6 online her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Simone Dahl: Jeg har altid haft et højt ambitionsniveau