Studiebyen er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten. Illustration: Tegnestuen Vandkunsten

100 midlertidige studieboliger på vej på Amager

Til studiestart 2021 kan knap 100 studerende flytte ind i en ny studieboligby på Freja Ejendommes grund på Amagerfælledvej 52 ved Københavns Universitets Søndre Campus.

Det sker, efter Freja Ejendomme har lavet et 10-årigt samarbejde med CPH Village om midlertidige studieboliger på arealet. Studiebyen er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten og opføres i flytbare, genanvendelige moduler. CPH Village står også bag lignende studieboliger på Refshaleøen og i Jernbanebyen.

Folketinget ændrede i 2017 planloven, hvilket har gjort det muligt med midlertidige studieboliger i en 10-årig periode.

– Det har høj prioritet for regeringen, at der bliver bygget flere studieboliger – ikke mindst i landets største studieby. Jeg kan derfor også kun glæde mig over, at samarbejdet mellem Freja og CPH Village nu resulterer i yderligere knap 100 boliger og til en husleje, der gør dem ekstra attraktive for studerende på SU, siger boligminister Kaare Dybvad (S) i en pressemeddelelse.

Kaare Dybvad var i 2017 boligordfører for Socialdemokratiet i Folketinget og blandt dem, der stod fadder til den lovændring, der muliggjorde midlertidige studieboliger.

Boliger til ekstra 2.000 studerende inden 2024
Adm. direktør Freja Ejendomme, Karen Mosbech, er glad for aftalen med CPH Village.

– Vi er utrolig glade for og stolte over, at vi har fået dette samarbejde sat i stand med CPH Village. Det er ildsjæle med en vigtig mission, og de yder en rigtig stor indsats for at skabe flere studieboliger i København. Det vil vi i Freja selvfølgelig rigtig gerne støtte op om, og vi glæder os til at se, når projektet sættes i gang, siger Karen Mosbech.

Siden lanceringen af den første studieboligby har over 8.000 studerende skrevet sig på ventelisten til en af CPH Villages 350 studieboliger i studiebyerne på Refshaleøen og i Jernbanebyen, oplyser Co-Founders Frederik Noltenius Busck og Michael Plesner, CPH Village.

De har en ambition om at opføre yderligere studieboligbyer til 2.000 studerende i København inden udgangen af 2023 – blandt andet i Nordhavn, Nordvest og Sydhavnen.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder