Estate Media –

Nyheder – Danmark

Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED. Foto: Frederikke Hoeg

RED: Transaktionsvolumenen i 2020 falder med op til 17 procent

Årets første tre kvartaler er på niveau med samme periode i fjor, men 4. kvartal bliver ikke så stærkt, som det historisk har været, forudser erhvervsmægleren

Søren Duran Duus

torsdag 29. oktober 2020 7:25

Cushman & Wakefield RED har netop opgjort transaktionsvolumenen for 3. kvartal 2020 til 11,8 milliarder kr., hvilket er på niveau med volumenen i 3. kvartal 2019.

Dermed blev der i årets første tre kvartaler handlet ejendomme på det danske investeringsmarked for 35,6 milliarder kr., hvilket stort set er på niveau med volumenen for samme periode af 2019, hvor den nåede 36,0 milliarder kr. – ifølge RED’s data.

3. kvartal 2020. Kilde og tabel: Cushman & Wakefield RED

Med en transaktionsvolumen på 7 milliarder kr. og en andel på 60 procent af den samlede volumen i 3. kvartal blev boligudlejningsejendomme igen det største segment. Herefter følger kontorsegmentet med en volumen på 2,9 milliarder kr. svarende til en andel på 25 procent. Omvendt blev der i retailsegmentet, som historisk har været det tredjestørste segment, blot handlet for 210 millioner kr. Det svarer til en andel på 2 procent.

– Siden Covid-19 blev en del af hverdagen, har en stor del af den investerede kapital søgt mod de sikre boligejendomme. I de seneste to kvartaler er 61 procent af den investerede kapital blevet placeret i boliger, mens det til sammenligning kun er 4 procent af kapitalen, som er blevet placeret i retailejendomme, bemærker Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED.

2020 lander på 51-56 milliarder kr.
Selvom transaktionsvolumenen er kommet stærkt igen efter et ordentligt dyk i 2. kvartal og har nået samme volumen som i 1.-3. kvartal 2019, så forventer Nicholas Thurø dog ikke, at handelsaktiviteten i 2020 når niveauet i 2019.

Traditionelt set har 4. kvartal været et stærkt kvartal med mange handler – i 4. kvartal 2019 nåede volumenen 25 milliarder kr. For årets 4. kvartal forventer RED dog ’kun’ at nå et niveau på 15-20 milliarder kr.

– Et realistisk bud på den samlede transaktionsvolumen for 2020 er 51-56 milliarder kr., hvilket er svarende til et fald på 10-17 procent i forhold til volumenen i 2019. Men når vi tager i betragtning, at ejendomsmarkedet i 2020 både har skulle forholde sig til nye regler for modernisering i den gamle boligmasse (paragraf 5, stk. 2), har været underlagt Covid-19-nedlukning og senest fået et dunk i form af lagerbeskatning fra 2023, så synes jeg, at vi har et stærkt marked, siger Nicholas Thurø.

Kilde og graf: Cushman & Wakefield RED
( Besøgt 214 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Færre og færre boliglejere sættes på gaden – især i hovedstaden

Bolig / tirsdag 1. december 2020

– En ubehøvlet retorik

Estate Magasin, Byudvikling, Odense / mandag 30. november 2020

Arkitema med i vinderteam af 10 milliarder kr. stort projekt

Arkitektfirmaer / tirsdag 1. december 2020

Antallet af ghettoområder knap halveret på ny liste: – Fantastisk positivt

Bolig / tirsdag 1. december 2020

Agat finder ny teknisk chef hos entreprenør

Pluss, Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 1. december 2020

Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Ung i Ejendom / mandag 30. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder