København. Foto: Martin Heiberg

Regeringen vil droppe offentlige vurderinger af erhvervsejendomme

Skatteministeren vil i sidste øjeblik lave det allerede stærkt forsinkede vurderingssystem af ejendomme om og opgiver i den forbindelse helt at forsøge at vurdere markedsværdien af erhvervsejendomme. Samtidig har regeringen valgt at indført en årlig lagerbeskatning af værdistigninger på erhvervsejendomme.

Men de to beslutninger hænger ikke sammen, påpeger ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, som betegner situationen som ’nærmest absurd’.

– Man kan ikke med den ene hånd sige, at markedsvurderingen af erhvervsejendomme er for svære at lave – og med den anden hånd introducere en helt ny beskatningsform på baggrund af årlige vurderinger. Det bliver umuligt at kontrollere og administrere. Jeg appellerer til, at vi sætter os sammen og sikrer, at dette ikke bliver endnu en ny skattesag, hvor vores branche skal leve med konsekvenserne af forskellige og vilkårlig beskatningsmodeller, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Regeringens forslag om at droppe markedsvurderingen af erhvervsejendomme fremgår af et lovforslag, som i øjeblikket er i høring.

Ejendomdanmark opfordrer Skatteministeriet til at fortsætte arbejdet med et system, der kan vurdere erhvervsejendomme på markedsvilkår og til at lave en udgave af lagerskatten, som ikke bygger på årlige og teoretiske værdistigninger.

– Vi støtter et enkelt system, hvor markedsdata fra branchen, mæglere samt realkreditten bidrager til at give den bedste forståelse af niveauet for ejendomsbeskatningen. Det giver størst retssikkerhed og mindst bøvl for alle. Det er synd, at det arbejde ryger på gulvet, fordi skattemyndighederne er pressede af andre sager, siger Jannick Nytoft.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue