- Som salgschef i Jeudan er jeg med til at udvikle København. Det er vigtigt for os at tænke langsigtet og samtidig udvikle os for hele tiden at være branchens bedste, siger Jacob Dalgaard. Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

Jacob Dalgaard: Min arbejdsplads er toppen i ejendomsbranchen

Jacob Dalgaard har travlt, da Estate Media kontakter ham for at høre, om han har lyst til at blive portrætteret i forbindelse med denne portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche.

– Ja, det vil jeg mægtigt gerne, siger 31-årige Jacob Dalgaard, der i en alder af 29 år blev salgschef i Jeudan – Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed med investeringsejendomme for over 27 milliarder kr. fordelt på nogle af Københavns mest prominente adresser. Blandt de seneste investeringer er Jeudans opkøb af Dansk Byggeris tidligere hovedsæde på Nørre Voldgade ved Nørreport Station. Pris: 102 millioner kr.

– For otte år siden, da jeg startede i branchen, sigtede jeg efter at komme til Jeudan, da jeg anså Jeudan for at være toppen af kransekagen inden for ejendomsbranchen. Jeg er meget tilfreds med, at jeg i en alder af 29 år landede et job i virksomheden – og en så eftertragtet stilling som salgschef. Jeg er overbevist om, at jeg er havnet på den helt rette hylde, siger Jacob Dalgaard, der er opvokset nord for København.

Dette portræt af Jacob Dalgaard er det sjette talentportræt i rækken.

Læs mere om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Har travlt
Som salgschef i Jeudan er Jacob Dalgaards primære arbejdsopgave at hjælpe kunder med at finde de rigtige rammer til deres behov. Det kan være kontor, bolig eller butik.

– Da vi ofte har flere interesserede per lejemål, er det et puslespil, som skal løses. Min dag er fyldt med fremvisninger og kundemøder. I Salg har vi har det fulde overblik over Jeudans ledige og kommende lejemål, og derfor har vi også meget at se til, når vi skal vurdere, hvad der skal til for, at vi kan få dem afsat til nye kunder hurtigst muligt. Det omfatter besigtigelser af opsagte lejemål og dialog med de ejendomsansvarlige omkring indretning, istandsættelser og selvfølgelig fastsættelse af lejeniveau. Vi har med andre ord mange bolde i luften – også kold kanvas (dørsalg, red.), opfølgende salg og ikke mindst kundepleje.

– Som salgschef i Jeudan er jeg med til at udvikle København. Det er vigtigt for os at tænke langsigtet og samtidig udvikle os for hele tiden at være branchens bedste, pointerer Jacob Dalgaard, som er en ud af i alt fire salgschefer i Jeudan.

Er en ’ejendomsnørd’
Jacob Dalgaard føler sig som en ’ejendomsnørd’ privilegeret over dagligt at beskæftige sig med nogle af Københavns smukkeste og med historiske ejendomme.

– Vi forvalter moderne lejemål med gammeldags omhu. Når vi istandsætter og forbedrer vores ejendomme, så gør vi det altid med respekt for bygningens æstetik og historie. Og så bliver det altså ikke meget bedre, hvis nu du spørger mig.

– Men selvom jeg selvfølgelig går meget op i mursten, så er det vigtigste naturligvis at skabe gode rum til levende mennesker. Det skaber en enorm arbejdsglæde og er helt i tråd med min store nysgerrighed på mennesker og begejstring for kundekontakt. Kommunikationen er direkte og jordnær, hvor vi kalder en spade for en spade og undgår svære ord og tunge formularer, som ellers er almindeligt i denne branche. Og det giver i sidste ende en mere personlig relation. En relation bygget på samarbejde, tillid og dialog.

Jacob Dalgaard, der har en AU i Finansiel Rådgivning – fast ejendom fra Copenhagen Business Academy, synes, det er vigtigt at have store ambitioner og høje forventninger til sig selv.

– Der skal være plads til at drømme og ambition til at stræbe efter drømmen. Uden drømme kommer vi ingen vegne. Jeg drømmer selv stort, men jeg må erkende, at mine store drømme er inden for de nuværende rammer i Jeudan.

– Jeg værdsætter et jordnært forhold til kunderne og gør en dyd ud af at adskille mig fra den gennemsnitlige mægler i branchen. At skille sig ud fra flokken er positivt. Desuden sætter jeg et utroligt stort fodaftryk, når det kommer til kundeservice. Det er en kæmpe drivkræft for mig, når kunderne føler, at de har fået en tilfredsstillende oplevelse hos Jeudan.

Har rejst sig efter mavepuster
Jacob Dalgaard er ikke i tvivl om sin bedste karrierebeslutning:

– Den var at genansøge stillingen som salgschef hos Jeudan efter i første omgang at have fået afslag. Det var en stor mavepuster at føle, jeg ikke var tilstrækkeligt kvalificeret, men det var endnu vigtigere at rejse mig op igen. Som sagt havde det, siden jeg startede i branchen, været min store drøm og ambition at lande et job i Jeudan – så et afslag skulle ikke have lov at slå mig ud.

Jacob Dalgaard kommer med følgende karriereråd:

– Mange unge stormer frem i denne branche. Det er en branche i udvikling, men det er også vigtigt at huske, hvor og hvad man kommer fra. Uagtet situationen skal du altid kunne se dig selv i spejlet, når du kommer hjem fra arbejde. En ydmyg tilgang til tingene kan åbne mange døre nu og i fremtiden. Jeg er sikker på, at man med den rette indstilling og det rette drive kan man komme langt i denne branche.

– Og lige så vigtigt: Gør det, du siger, og sig det, du gør. Det er nemlig ens handlinger, som viser, hvem man er. Og husk at være tro mod dine værdier.

 

CV – Jacob Dalgaard (31 år)

Erfaring: 

2019 -nu: Salgschef, Jeudan

2017-2019: Seniorrådgiver, Newsec Advisory

2012-2017: Udlejningskonsulent, Kraer Erhverv

Uddannelse: 

2016: AU Finansiel Rådgivning – fast ejendom, Copenhagen Business Academy

2012: AP degree in Marketing Management, Business Management and Economic, Copenhagen Business Academy

 

Læs her, hvordan du indstiller en eller flere kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, og hvorfor Estate Media – sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen – i fællesskab ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Talentlisten offentliggøres ultimo nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin. Deadline for indstilling er 10. nov. 

Som optakt til offentliggørelsen af talentlisten ultimo november er redaktionen sideløbende i gang med en omfattende portrætserie. De portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten.

Læs eller genlæs de seneste portrætter via links lige under denne tekst

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder