Estate Media –

Nyheder – Danmark

Vestjyske erhvervsmæglere har svært ved at skaffe lagerlokaler

Landsdelen har den laveste tomgang for lager- og produktionsbygninger

Estate Media

onsdag 21. oktober 2020 15:45

Otte kommuner i Vestjylland havde – uanfægtet Covid-19 – i 3. kvartal det laveste antal udbudte lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller siden 2007, fremgår det af tal fra Ejendomstorvet.dk.

– Vores seneste tal viser et udbud på kun 1,3 procent af de samlede lager- og produktionslokaler i Vestjylland. Det er både det laveste i landsdelen i 13 år og det laveste blandt de ni landsdele, vi løbende følger. Udbuddet i Vestjylland toppede under finanskrisen med 5,2 procent i begyndelsen af 2012, men siden er der kommet liv og aktivitet i masser af bygninger, siger analytiker Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er der lige nu udbudt 1.432 lager- og produktionslokaler til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Af dem ligger lige præcis 100 i Vestjylland, flest i Herning med 21, Viborg med 20, Ringkøbing med 19 og Ikast-Brande med 17. I Skive Kommune er der 10 udbudte lokaler og i Holstebro 8, mens der i Lemvig og Struer blot er 3 henholdsvis 2 udbudte lokaler at vælge imellem.

Vestjylland har knap 13 procent af landets samlede kvm lagerlokaler og fabrikshaller. Det seneste år har tomgangen på landsplan ligget nogenlunde konstant på 1,9 procent, mens andelen af udbudte lokaler i Vestjylland er faldet fra 1,5-1,6 procent til 1,3 procent.

– Der er mangel på lokaler til både lager og produktion, men efterspørgslen er særlig stor på lagerkapacitet, mens det er en noget større beslutning at flytte sin produktion. Coronakrisen har ikke bremset efterspørgslen, tværtimod har nogle virksomheder opbygget ekstra lagre af færdigvarer og har brug for mere plads. De fleste brancher blev kun kortvarigt berørt, for eksempel tekstilindustrien, som døjede med lukkede butikker og forsyningsproblemer, men nu har normalt salg igen, siger partner Pauli Bach, Nordicals på Dalgas Plads i Herning.

( Besøgt 82 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Færre og færre boliglejere sættes på gaden – især i hovedstaden

Bolig / tirsdag 1. december 2020

– En ubehøvlet retorik

Estate Magasin, Byudvikling, Odense / mandag 30. november 2020

Arkitema med i vinderteam af 10 milliarder kr. stort projekt

Arkitektfirmaer / tirsdag 1. december 2020

Antallet af ghettoområder knap halveret på ny liste: – Fantastisk positivt

Bolig / tirsdag 1. december 2020

Agat finder ny teknisk chef hos entreprenør

Pluss, Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 1. december 2020

Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Ung i Ejendom / mandag 30. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder