Adm. direktør Lars-Peter Søbye, Cowi-koncernen. Foto: Cowi

Så meget vil Cowi reducere sit CO2-aftryk med

Cowi vil skære markant ned på virksomhedens flyrejseaktivitet, både inden for og uden for Danmarks grænser. Desuden skal rådgivningskoncernens biler konverteres til hybrid- eller elbiler. Tiltagene skal bidrage til at reducere Cowis CO2-aftryk med over 70 procent inden 2030 – med 2008 som baseline – og gøre virksomheden helt CO2-neutral i 2050.

Konkret har Cowi i forbindelse med Covid-19 besluttet at sløjfe 25 procent af alle flyrejser forbundet med kundemøder og 50 procent af flyrejser relateret til interne møder og seminarer.

– Vi er 100 procent dedikerede til at gøre en forskel for klimaet og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det gør vi gennem vores primære arbejde på vores 14.000 projekter over hele verden, hvor vi sammen med vores kunder udvikler løsninger for bæredygtige byer og samfund, blandt andet gennem transportformer, forsyning, byggerier, energisystemer og naturen, siger adm. direktør Lars-Peter Søbye, Cowi, i en pressemeddelelse.

Samtidig ønsker han, at Cowis CO2-aftryk i virksomheden og fra ’driften’ reduceres.

– Vores konkrete mål er en 70+ procents reduktion inden 2030, med 2008 som baseline, og så vil vi blive helt CO2-neutrale i 2050. Jeg glæder mig meget over, at vi nu er klar med planen for, hvordan vi indfrier målene for den første del af rejsen, siger Lars-Peter Søbye.

 

Cowis bæredygtighedsmål

I slutningen af 2019 lancerede Cowi sin nye bæredygtighedsstrategi og -mål:

• 2020: Cowi skal være CO2-neutral*
• 2030: Cowi skal have reduceret over 70 procent af sit CO2-aftryk, i forhold til 2008**
• 2050: Cowi skal være helt CO2-neutral (100 procents reduktion af CO2-aftryk)

*Målet er opnået nu, blandt andet via supplerende klimakreditter i en indonesisk vindmøllefarm
**Uden brug af klimakreditter

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder