Ejendomsdagene er en af Estate Medias største events. Her adm. direktør Lars Bernt og chefredaktør Kamilla Sevel, Estate Media Nordic Aps. Foto: TT Film

Bonnier køber Estate Media – ser store muligheder

Norske Estate Media AS har solgt alle sine aktier i selskabet til den svenske mediekoncern Bonnier. Dermed overtager Bonnier også 66,5 procent af anparterne i det danske medieselskab Estate Media Nordic ApS.

Estate Media bliver dermed en del af en fælles, nordisk satsning på ejendomsjournalistik og konferencer rettet mod ejendomsbranchen.

Det er Bonnier-datterselskabet Fastighetsnytt, der køber anpartsposten. Estate Media er både i Danmark og i Norge den ledende medieaktør rettet mod ejendomsbranchen.

– Nu får vi i endnu højere grad mulighed for at være dem, der samler og udvikler ejendomsbranchen. Vi kommer for alvor til at kunne lægge tryk på de vigtige dagsordener for ejendomsbranchen som bæredygtighed, teknologi og udvikling. Vi bliver den første og største mediekoncern inden for ejendomsbranchen, der dækker hele Norden, og det er en helt unik position, som jeg glæder mig meget til at være en drivende del af, siger adm. direktør Lars Bernt, Estate Media Nordic ApS.

Fastighetsnytt står stærkt
Fastighetsnytt er i dag et af de ledende svenske ejendomsmedier og driver desuden Business Arena, der hvert år samler op mod 6.000 ejendomsaktører alene i Stockholm. Målet med opkøbet er at give Fastighetsnytt en stærkere position i Norden, når det gælder journalistiske produkter, events og konferencer.

Fastighetsnytt er en del af Bonnier News’ forretningsområde Di-gruppen og omfatter også publikationen Byggindustrin. I Danmark ejer Bonniers blandt andet aktiemajoriteten i Dagbladet Børsen.

– Jeg er meget glad for, at vi har kunnet lande aftalen. Gennem købet af Estate Media AS tager vi et nordisk greb om information rettet mod ejendomsbranchen. Jeg er overbevist om, at Fastighetsnytt og Byggindustrin har meget at lære af Estate Media og omvendt. Vi får i Di-gruppen tilført vores første virksomhed uden for Sverige, hvilket også er spændende, siger chefredaktør Peter Fellmann, Di-gruppen.

Kamilla Sevel stadig medejer af danske Estate Media
De resterende 33,5 procent af Estate Media i Danmark ejes fortsat og uændret af stifter og chefredaktør Kamilla Sevel.

– Vi har gennem 12 år skabt et ejendomsmedie i Danmark, der er blevet absolut markedsledende både hvad angår print og digitale medier, men ikke mindst på konferencesiden. Den samlede vidensplatform ser jeg frem til at udbygge yderligere i de kommende år, og jeg byder derfor mine nye medejere velkommen, siger chefredaktør Kamilla Sevel, der ser frem til udviklingen og samarbejdet med en ledende nordisk og professionel mediekoncern.

Købet af Estate Media giver alle tre virksomheder en stærk position til videreudvikling i Danmark og Norge, lyder det.

– Vi vil udvikle os sammen og tilbyde øget bredde til vores nordiske kunder, når det gælder journalistik, konferencer, events, nye medier og udvikling af digitale produkter, siger adm. direktør Peter Lingmerth, Fastighetsnytt.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder