Estate Media –

Nyheder – Danmark

– Ejendomsbranchen er under konstant udvikling, og det sætter, heldigvis, høje krav til, at jeg holder mig orienteret, siger partner og Head of Valuation Maiken Andersen, Home Connector. Foto: Julie Arvé Borch

Maiken Andersen: Jeg vil være den bedste

Ung i Ejendom Talentlisten: - Min far har altid sagt, at jeg ville blive direktør, inden jeg blev 30 år, fortæller 27-årige Maiken Andersen, partner i Home Connector

Søren Duran Duus

onsdag 14. oktober 2020 10:07

Der er fuld fart over Head of Valuation Maiken Andersen, der i juli blev udnævnt som partner i boligudlejningsportalen Home Connector. Det skete i en alder af blot 26 år, hvilket hun også fremhæver som det hidtil største i sin karriere.

– Min far har altid sagt, at jeg ville blive direktør, inden jeg blev 30, eller i hvert fald ville sidde i en ledende stilling. Med det taget i betragtning synes jeg bestemt, jeg er landet et godt sted som 27-årig. Jeg kan med rank ryg sige, at jeg er tilfreds og stolt af mig selv, siger Maiken Andersen.

Hun kom i 2018 til Home Connector for at blive Head of Valuation efter et år som Office Manager i Lejekontrakt-Eksperten.

Home Connector blev grundlagt i 2010 af iværksætteren Rasmus Brohl og har i dag flere end 6.000 udlejninger i bagagen, oplyser selskabet. Rasmus Brohl roser Maiken Andersen for at tænke nyt.

– Maiken er den stærkeste kandidat, branchen har. Hendes viden om boligudlejningsejendomme er helt unik. Strategisk har vi, og især ejendomsbranchen, brug for folk, som tænker ud af boksen, siger Rasmus Brohl, der formentlig bedst er kendt som medstifter af proptech-virksomheden Propstep.

Inde over samtlige processer
Maiken Andersens vigtigste arbejdsopgave i Home Connector er at sikre virksomhedens fremdrift.

– Vi er en mindre, men veldrevet maskine, men det kræver, at jeg er inde over samtlige processer. Jeg arbejder især med vores kundebase af udlejere, private og professionelle, derfor er det vigtigste min løbende dialog med og opbygning af udlejere.

– Samtidigt sørger jeg for, vi hele tiden er oppe på beatet juridisk og teknisk, marketingmæssigt og omkring markedet generelt. Det er essentielt, at vi er i stand til at rådgive vores kunder om deres investeringer, segmenter og klientel, så vi kan optimere vores kunders porteføljer, forklarer Maiken Andersen, der er opvokset i Hedensted mellem Vejle og Horsens.

Estate Media er i gang med en omfattende portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Dette portræt af Maiken Andersen er det tredje i rækken.

Læs mere om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Christian Stadil bag entré i ejendomsbranchen
Maiken Andersen, der har en PBA i International Handel og Markedsføring fra CphBusiness, er meget glad for at være i ejendomsbranchen, men faktisk var det tilfældigt, at det er her, hun nu slår sine folder.

– Jeg er ikke en klassisk ejendomstype, hvis man kan sige det sådan. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle arbejde i ejendomsbranchen, men jeg var så privilegeret at arbejde for en startupvirksomhed på tæt hold med Alice og Christian Stadil. Christian Stadil har lidt med ejendomme at gøre, og Thornico Building (erhvervsudlejningsejendom i Rotterdam) var noget af det første, jeg blev introduceret til. Det var samtidigt i den forbindelse jeg kom i snak med Home Connectors stifter, Rasmus Brohl. Han så min flair og min sans for mennesker og adfærdsaspektet helt generelt, og derfor blev jeg taget ind i virksomheden.

– Her blev jeg mødt af en stærk iværksætterånd, der, trods vi ikke længere er et ungt selskab, fortsat lever hos os. Jeg er overbevist om, at det er medvirkende til vores særlige drive, og at jeg synes, det er sjovt at gå på arbejde hver eneste dag, også når det er svært. Min vigtigste arbejdsopgave som leder er at tage mig af mine kollegaer.

Alsidigheden fremhæver 27-årige Maiken Andersen som det bedste ved jobbet.

– Den menneskelige kontakt betyder meget for mig. Jeg møder alle facetterne i en udlejning – lige fra Mærsk-folk med budgetter på 50-80.000 kr. om måneden og fodboldspilleren, der vælger at lægge sin pension i ejendomsinvesteringer, til udlejning af en 2-værelseslejlighed i Brønshøj. Det er en kunst at navigere i. Men det er netop den alsidighed, der er med til at sætte tingene i perspektiv for mig.

Vil være den bedste
Maiken Andersen gør flere ting for konstant at forbedre sig.

– Ejendomsbranchen er under konstant udvikling, og det sætter, heldigvis, høje krav til, at jeg holder mig orienteret.

– Jeg er ikke bleg for at prøve nye ting af. Jeg er stadigvæk så ung i branchen, at jeg tør at prøve nye ting. Jeg er ikke bange for at fejle eller for at falde og slå mig undervejs. Til gengæld er jeg også så jysk, at jeg kender min besøgstid, så jeg vil aldrig gamble med noget, der kan skade vores forretning eller en kunde. Men jeg er villig til at teste ny teknologi af eller lave grundlæggende ændringer i forretningen, hvis jeg mener, det kan skabe resultater på bundlinjen og skabe en sundere kerneforretning.

– Jeg vil være den bedste, og jeg vil have, at Home Connector er den bedste. Vi er ikke tech, vi er service, og vi er de gamle dyder, så jeg går op i at finde ud af, hvordan vi gør service moderne. Efter flere år i retail ved jeg, at det ikke er der, jeg skal hente min inspiration, for her bliver servicen ikke løftet til næste niveau – den gør den i stedet i hotelbranchen, som er indbegrebet af service. Min opgave er derfor at se, hvordan vi implementerer service på niveau med hotellerne i vores selskab fremfor at se, hvordan andre i branchen gør det, forklarer Maiken Andersen.

Karriereråd
– Er der områder, hvor du har din egen måde at gøre det på? 

– Det er måske så meget sagt, men jeg lytter ikke altid til, hvad andre siger, hvilket både kan være en ulempe og en fordel. Jeg har en stærk holdning til ting – og derfor er grundighed og pligtopfyldende nøgleord for mig. Bare fordi jeg får et svar, betyder det ikke, jeg tager det for gode varer. Jeg sætter mig selv ned og laver research.

– Jeg kigger ikke på, hvad konkurrenterne gør. Jeg tror på, at vi ofte finder den bedste viden fra nogen, der laver noget andet end os selv. Det lyder måske filosofisk – og andre behøver ikke tro på det. Men jeg er overbevist om, at det er grunden til, jeg kommer til at sætte mange projekter i søen.

– Har du et godt karriereråd til andre unge, der gerne vil fremad?

– Jeg må være indbegrebet af en generation, hvor livet er blevet tilrettelagt til at følge bestemte faser. Hvor vi er underlagt et samfundsmæssigt forventningspres om studier, karriere, parforhold, familieliv osv. Jeg kan mærke, at de samfundsnormer ikke passer på mig, og jeg har derfor altid forsøgt ikke at følge dem. Mit bedste karriereråd er derfor: Gør det bedste, du kan med den tid, du har. Vær engageret, flittig, lyt, lær, tænk selv og læn dig ind i tilfældighederne og lev på dem.

 

CV – Maiken Andersen (27 år)

Erfaring:

2018-nu: Head of Valuation og partner (partner siden 2020), Home Connector

2017-2019: Office Manager, Lejekontrakt-Eksperten

Uddannelse:

– PBA International Handel og Markedsføring, CphBusiness

ung i ejendom, talentlisten
Læs her, hvordan du indstiller en eller flere kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, og hvorfor Estate Media – sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen – i fællesskab ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Talentlisten offentliggøres ultimo nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin, ligesom der holdes en afsluttende reception ultimo 2020. 
Deadline for indstilling er 10. november

Tidligere portrætter som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020:

Christian Fladeland: Talent er kun en lille ingrediens i opskriften på succes

Emilie Møller: Et godt konkurrencegen har aldrig skadet

( Besøgt 1.579 gange, 5 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Bonnier køber Estate Media – ser store muligheder

Transaktioner, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Ny ejer af Danbolig Erhverv København køber nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter fyring og politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

Vestjyske erhvervsmæglere har svært ved at skaffe lagerlokaler

Industri og logistik / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder