En af Rema-ejendommene i fonden på Parmagade 2 på Amager. Foto: Blue Capital

Blue Capitals Rema 1000-projekt til en halv milliard kr. i problemer

Det vakte opsøgt i juni, da den aarhusianske ejendomsprojektudbyder Blue Capital og discountkæden Rema 1000 oplyste at have indgået en handel, som betød, at Blue Capital ville overtage 18 ejendomme udlejet til Rema 1000 i Danmark.

I den forbindelse oplyste adm. direktør, hovedaktionær og stifter Martin Kibsgaard Jensen, Blue Capital, til Estate Media, at den samlede transaktionssum beløb sig til 504 millioner kr., og at køberen var Ejendomsfonden A/S Danske Dagligvarebutikker Balance, der ville overtage de 18 ejendomme 1. november.

Læs mere i Køber Rema 1000-ejendomme for en halv milliard kr.

Men nu skriver branchemediet Dansk Handelsblad, at Blue Capital trods massiv markedsføring ikke er lykkedes med at få solgt en ’pakke’ med de 18 Rema 1000-butikker til private investorer.

Blue Capital er ikke kommet i mål med at rejse de fornødne 207,5 millioner kr. på de tre måneder, prospektet var i udbud.

Sælgeren af de 18 butikker var de to Reitan-selskaber, Rema Butiksudvikling og Rema Butiksejendomme, der herved kunne rejse ny kapital til discountkædens fortsatte ekspansion på dansk grund.

Martin Kibsgaard Jensen fra Blue Capital har ingen kommentarer til Dansk Handelsblad, men oplyser til Estate Media, at Blue Capital ’i bund og grund blot har suspenderet udbudsperioden og meddelt investorerne, at de er 100 procent fritstillet’.

Tilbage i slutningen af juni var Martin Kibsgaard Jensen ellers fuld af optimisme:

– De 18 ejendomme, vi har udvalgt, er enkeltvis kendetegnet ved at være enten den bedst – eller blandt de bedst beliggende dagligvarebutikker i byen. Herudover har vi sikret en god risikospredning, da porteføljen indeholder ejendomme lige fra centralt i København og Aarhus til mindre byer som Frederikshavn og Rønde.

For Blue Capital var der tale om selskabets største ejendomsprojekt siden stiftelsen i 2010.

Læs mere i Køber Rema 1000-ejendomme for en halv milliard kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder