Adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen (til venstre) og Nærhedens direktør Ole Møller på broen, som forbinder Nærheden med det øvrige Hedehusene. Foto: Lindskov Communication

FB Gruppen vil bygge 160.000 kvm boliger i Nærheden

Projektudviklingskoncernen FB Gruppen har netop indgået en aftale med byudviklingsselskabet Nærheden, der er ejet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, om at udvikle hele det østlige område af bydelen Nærheden med 160.000 etagekvm boliger – omkring 1.600 boliger.

Det svarer til omtrent alle ledige storparceller i den nye bydel i Hedehusene vest for København.

– I FB Gruppen har vi fulgt den positive udvikling, som Nærheden er inde i, og vi ser et stort potentiale i en bydel som denne med gode kollektive forbindelser, tætheden til naturen og det store fokus på fællesskab. Vi glæder os meget til at bygge kvalitetsboliger til alle typer af mennesker, som ønsker at bo tæt på København og samtidig tæt på naturen, siger adm. direktør, hovedejer og medstifter Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen.

Bydel forventes fuldt udviklet om syv-otte år
Det er aftalt, at FB Gruppen udover egne boligprojekter indarbejder blandt andet kommunale børneinstitutioner og et kvarterhus til beboerne.

Hos byudviklingsselskabet Nærheden er direktør Ole Møller selvsagt godt tilfreds med den nye aftale med FB Gruppen, der især er kendt for gennem de sidste fem år at have udviklet Grønttorvet i Valby.

– Den store aftale med FB Gruppen betyder, at der nu er sikkerhed for, at den resterende del af Nærheden bliver udviklet med sans for kvalitet og med stor vægt på fællesskaber. På bydelens vegne er vi derfor utroligt glade for aftalen, siger direktør Ole Møller.

Han forventer, at Nærheden bliver fuldt udviklet og færdiggjort over de næste syv-otte år.

(Faktabokse under illustrationen)

Luftfoto fra august 2019 med gul markering af FB Gruppens køb af arealer i Nærheden

 

Fakta: Nærheden

  • Nærheden P/S ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg, og selskabet blev stiftet i 2013 med det formål at udvikle et eksempel på fremtidens forstad. Den nye bydel Nærheden ligger på et 65 ha stort område ved Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune
  • Der skal samlet set bygges omkring 350.000 etagekvm, der kommer til at omfatte cirka 3.000 boliger og giver plads til cirka 7.000 beboere
  • Bydelen rummer lige nu 200 færdige boliger, og 550 yderligere er under opførelse
  • Der er netop åbnet en dagligvarebutik, og en stor, ny skole og børneinstitutioner er under opførelse. Senere kommer der kontorerhverv
  • Hele Nærheden forventes færdigudviklet i 2028
  • Lige nu bor der 500 beboere i Nærheden, og ved årsskiftet vil der være omkring 1.000 beboere

Fakta: FB Gruppens projekt i Nærheden

  • Handlen omfatter 160.000 kvm boligbyggeret svarende til 1.600 boliger
  • Udover boliger kommer kommunale børneinstitutioner og fælleshus
  • Forventet byggestart er sensommeren 2021

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder