Investeringsdirektør Christian Fladeland, Heimstaden. Foto: Wilfred Gachau

Christian Fladeland: Talent er kun en lille ingrediens i opskriften på succes

Det kom som en gedigen overraskelse, da Christian Fladeland i en alder af 32 år i januar 2019 blev præsenteret som ny investeringsdirektør i Heimstaden. Siden første danske ejendomsinvestering i 2014 – under navnet Fredensborg frem til 2015 – er den svenske ejendomskoncern på rekordtid blevet Danmarks største, private boligudlejer med 866.500 kvm per 30. juni 2020.

Som investeringsdirektør i Heimstaden-koncernen med investeringer for godt 100 milliarder kr. – stort set udelukkende boliginvesteringer – i Sverige, Danmark, Norge Tyskland, Holland og senest Tjekkiet er Christian Fladeland vant til at jonglere med astronomiske talstørrelser og holde hovedet koldt, når endnu en stor handel skal lukkes.

Så sent som i september skrev den fremadstormende svenske ejendomsinvestor under på at overtage 130 ejendomme med 3.902 boliger, 208 erhvervsejendomme og 321 parkeringspladser i Berlin – bestående af et udlejningsareal på samlet 282.000 kvm og en købspris på cirka 830 millioner euro – knap 6,2 milliarder kr.

– Jeg er overordentlig tilfreds med mit nuværende sted i karrieren, siger Christian Fladeland, der er cand.polit. fra Københavns Universitet.

Estate Media er i gang med en omfattende portrætserie som optakt til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, fordi Estate Media ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche.

Læs mere om talentkonceptet i Hvem er de største talenter i ejendomsbranchen?

Studiejob i Sadolin & Albæk
Christian Fladeland kom i 2007 ind i ejendomsbranchen via et studiejob som analytiker i den daværende erhvervsmægler Sadolin & Albæk. I 2011 blev han forfremmet til Director, inden han blev partner i 2014. I forbindelse med Colliers’ køb af Sadolin & Albæk i sommeren 2018 blev Christian Fladeland den yngste af daværende 13 partnere i Colliers.

– Jeg føler mig meget privilegeret over at have haft mulighed for at udvikle mig så markant i de første godt 10 år af min ejendomskarriere via spændende og dynamiske arbejdspladser, hvor jeg har fået masser af ansvar. Jeg ser gode muligheder for at fortsætte min personlige og faglige udvikling i min nuværende position, hvor Heimstaden fostrer et unikt miljø for at realisere sine ambitioner med usædvanligt højt til loftet, siger Christian Fladeland.

Han konkretiserer, hvad der gør Heimstaden til en god arbejdsplads.

– Her spiller alder og anciennitet ingen rolle. I Heimstaden er det kvalifikationer, som tildeles ansvar og belønnes. Det er en kultur, som er magnet for talent og med til at skabe en særlig dynamik, som jeg ikke har oplevet andre steder.

Erfaring er den bedste læring
For Christian Fladeland er erfaring den bedste måde at lære på.

– For mig er det erfaringen, som skabes ved at eksekvere, som er med til at forbedre mig. I min tid i Heimstaden har jeg været involveret i transaktioner på tværs af seks jurisdiktioner omfattende mere end 60.000 boliger – lige fra mindre enkeltstående ejendomme til større M&A-transaktioner, ligesom jeg i forbindelse med vores entré i nye markeder har været involveret i den operationelle etablering. Man skal naturligvis have stor respekt for sine egne begrænsninger, men ’learn as you go’ fungerer særdeles godt for mig, hvor erfaring er den bedste læring.

Selvom Christian Fladeland, der er opvokset i Frederiksværk, er meget målrettet og arbejdsom, var hans indgang til ejendomsbranchen ganske tilfældig.

– Under mit økonomistudie på Københavns Universitet ønskede jeg et relevant studiejob, og min mor (Britta Fladeland, mangeårig revisor i KPMG og Deloitte og har revideret adskillige store ejendomsselskaber og sidder i dag i bestyrelsen i både UBS Bolig og DIS-fonden, red.), der på daværende tidspunkt var revisor for en række ejendomsselskaber og derfor havde en god forståelse for de stærke brands i branchen, anbefalede mig at søge ind til Sadolin & Albæks analyseafdeling, som hun mente, var det helt rigtige sted for en polit-studerende. Jeg havde forventet, at det blot skulle være et studiejob, og at jeg så skulle til en investeringsbank eller lignende i udlandet, når jeg var færdig med studierne, men ejendomsbranchen voksede hurtigt på mig, hvorefter jeg ikke rigtig har set andre brancher som alternativ.

Det bedste karrieretræk
– Er der et bestemt job, du drømmer om på sigt?

– Det er naturligvis vovet at sige i en alder af 34 år, men jeg kan ikke aktuelt se mig selv andre steder, end hvor jeg er nu – som arbejdstager. Det eneste alternativ, som jeg kan se, ville være at starte noget selv, hvis jeg en dag stagnerer udviklingsmæssigt i Heimstaden.

– Hvilket valg eller resultat i din karriere er du mest tilfreds med?

– At jeg blev så længe i rådgiverbranchen. I Sadolin & Albæk oplevede vi rigtig mange analytikere, som brugte det som et kortsigtet karrierespringbræt, og efter to-tre års ansættelse søgte videre, typisk over på investorsiden. Det er meget muligt, at det har været det rigtige for mange af dem, men for mig har det været afgørende i min personlige og faglige udvikling, at jeg fik så stor berøring med markedet på tværs af investorer og segmenter, som det gav mig at være i en markedsledende rådgiver.

– Har du et godt karriereråd til andre unge, der gerne vil fremad?

– Det er desværre meget klicheagtigt, men talent er kun en lille ingrediens i opskriften på succes. Flid og indstilling er langt vigtigere og kan opveje et gennemsnitligt talent, siger Christian Fladeland, der privat er gift med Maria Winther Fladeland, Director in Acquisitions i den svenske ejendomsfond Niam – og i øvrigt datter af adm. direktør og partner Peter Winther, Colliers International Danmark.

 

CV – Christian Fladeland (34 år)

Erfaring:

2019-nu: Co-CIO/investeringsdirektør, Heimstaden

2018-2019: Partner, Colliers International Danmark

2007-2018: Partner (fra 2014), Sadolin & Albæk

Uddannelse:

2010: Cand.polit., Københavns Universitet

 

Læs her, hvordan du indstiller en eller flere kandidater til Ung i Ejendom Talentlisten 2020, og hvorfor Estate Media – sammen med aktører på tværs af ejendomsbranchen – i fællesskab ønsker at finde frem til og synliggøre 35 talenter under 35 år i den danske ejendomsbranche. Talentlisten offentliggøres ultimo nov. på estatemedia.dk og i Estate Magasin. Deadline for indstilling er 10. nov. 

Som optakt til offentliggørelsen af talentlisten ultimo november er redaktionen sideløbende i gang med en omfattende portrætserie. De portrætterede personer kæmper på lige fod med andre om at komme med på talentlisten.

Læs eller genlæs de seneste portrætter via links lige under denne tekst

Læs også:

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder