Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

– Lagerbeskatning kan vende overskud til underskud

Regeringens forslag om at indføre en lagerbeskatning bliver endnu engang kritiseret af ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, som langer ud efter forslaget, ligesom andre aktører i ejendomsbranchen har gjort.

Ifølge en ny analyse fra Ejendomdanmark vil en løbende lagerbeskatning tage op til 40 procent af det årlige driftsresultat, som ellers skulle gå til renoveringer, investeringer og gældsafvikling. Samtidig kan regeringens forslag vende overskud til underskud i ellers sunde ejendomsvirksomheder, advokerer Ejendomdanmark.

Det vil gøre ondt i driften i størrelsesordenen af 1,1 milliard kr. hos ejendomsvirksomhederne, hvis regeringen gennemfører sine planer om en årlig lagerbeskatning af ejendommes værdistigninger.

– Vores analyse viser med al uønskelig tydelighed, at en lagerbeskatning vil ramme vilkårligt og umuliggøre normal, langsigtet planlægning og hindre investeringer i for eksempel klima. Det er skadende for vækst og udvikling i både ejendomsbranchen og samfundet, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Lagerskatten vil også betyde, at ellers sunde virksomheder kan ende med løbende at mangle penge.

– Jeg har respekt for, at regeringen vil finde penge til et centralt politisk ønske. Men at hente dem på en måde, som direkte skader ellers sunde virksomheder vil på sigt, underminere finansieringen af velfærdssamfundet, siger Jannick Nytoft.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder