Adm. direktør og partner Claus Mathisen, Nrep. Foto: Wilfred Gachau

Nrep rejser over 14 milliarder kr. til ny rekordfond

Den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep, der har Novo Holdings som største enkeltaktionær, er lykkes med at rejse 14,25 milliarder kr. til nye investeringer på tværs af Norden. Dermed er Nreps nye fond – med navnet Nrep Nordic Strategies Fund IV – over dobbelt så stor som ejendomsinvestorens forrige fond, hvilket ifølge adm. direktør og partner Claus Mathisen viser en voksende interesse blandt investorerne for bæredygtige, langsigtede ejendomsinvesteringer.

– Vi skaber værdi for vore investorer såvel som for andre interessenter ved at udvikle ejendomsprojekter, der er miljørigtige og kundevenlige. Den strategi har vist sig særdeles robust gennem Covid-19-pandemien og har yderligere banet vej for talrige nye muligheder inden for vores tre hovedområder; boligejendomme, logistik og plejesektoren, både i og uden for Norden, siger Claus Mathisen.

Nreps tilgang til ejendomsmarkedet baserer sig på en opfattelse af, at byggerierne skal bidrage til at løse aktuelle samfundsproblemer som klimaudfordringer og voksende storbyers mangel på boliger.

– Vi følger med i alle områder inden for ejendomsmarkedet og analyserer konstant udviklingen i vores søgen efter relevante problemer, som vi kan medvirke til at løse. For eksempel mangler de nordiske hovedstæder lejeboliger, der er til at betale for lav- og mellemindkomstgrupperne. Og på tværs af de nordiske lande vil antallet af ældre over 80 år blive fordoblet frem mod 2030, hvilket vil medføre en omfattende mangel på plejehjem, siger Claus Mathisen, der har været adm. direktør i Nrep siden 2018.

Læs mere i Nrep får ny adm. direktør efter Mikkel Bülow-Lehnsby

Har investeret 40 procent af ny fond
Nrep har på nuværende tidspunkt investeret 40 procent af den nye rekordfond på 14,25 milliarder kr.

I Danmark drejer det sig blandt andet om Tingbjerg-projektet, hvor Nrep i samarbejde med almene boligselskaber og Københavns Kommune er ved at udvikle området til en blandet by ved at tilføre omkring 1.000 nye boliger. Også omkring 400 nye DGNB Guld-certificerede lejligheder i Københavns Sydhavn er en del af porteføljen i den nye fond, foruden et friplejehjem i Greve og Postnords nye logistikcenter i Køge.

Nreps investorer er hovedsageligt nordiske og udenlandske pensionsfonde som eksempelvis Industriens Pension. Derudover har Novo Holdings, som i foråret blev aktionær i Nrep efter at have investeret i virksomhedens ejendomsfonde siden 2018, investeret godt 1 milliard kr. i den nye fond.

Læs mere i Novos pengetank køber 25 procent af Nrep

Læs også Novos pengetank i milliardinvestering: Vi kan godt lide Nreps konceptudvikling

15-års jubilæum og vækststrategi
Nrep blev stiftet i oktober 2005 af danskerne Mikkel Bülow-Lehnsby og Rasmus Nørgaard samt svenske Rickard S. Dahlberg. Det betyder med andre ord, at Nrep netop i disse dage kan fejre 15-års jubilæum. Nrep har en vækststrategi frem mod 2025, hvor virksomheden stiler mod at blive anerkendt som Europas mest innovative ejendomsinvestor.

Nrep med i dag over 250 medarbejdere ejer helt eller delvist en stribe forskellige ejendomsbrands som Plushusene (bofællesskaber på tværs af generationer), Logicenters (logistikejendomme) og Woods (kontorejendomme). Nrep administrerer et samlet ejendomsareal på mere end 2,5 millioner kvm.

Som Estate Pluss har skrevet, steg Nreps omsætning og resultat i 2019.

Læs om resultaterne i 2019 og forventningerne til 2020:

Nrep forventer yderligere fremgang i 2020 efter solid vækst i 2019

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder