Foto: Østjysk Bolig

Boligdirektør politianmeldt for underslæb for over 370.000 kr.

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber har anmeldt direktøren for Østjysk Bolig, Allan Søstrøm, til politiet med mistanke om underslæb og bedt bestyrelsen indlede en afskedigelse. Tilsynet mener, at direktøren kan have foretaget private indkøb på beboernes regning for mere end 370.000 kr.

Herudover har tilsynet meddelt Østjysk Boligs bestyrelse, at tilsynet påtænker at indsætte en midlertidig forretningsfører for at finde ud af, om der er yderligere misbrug af boligforeningens penge, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Tip fra whistleblower
I juni modtog kommune en anonym henvendelse fra en whistleblower om en række kritisable forhold i boligforeningen. Henvendelsen fik Teknik og Miljø, der er tilsynsmyndighed for boligforeningerne, til at anmode Østjysk Bolig at redegøre for, om beskyldningerne om uretmæssigt afholdte private udgifter var korrekte. Østjysk Bolig har udarbejdet en rapport herom sammen med sit revisionsfirma og advokat.

Den interne revisionsrapport viser, at direktøren kan have modtaget private ydelser, som samlet løber op i mere end 370.000 kr. Samtidig har revisionen undersøgt mistænkelige regnskabsmæssige forhold, som det ikke er lykkedes at komme til bunds i uden at udvide undersøgelsens omfang.

– Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne. Boligforeningerne forvalter både beboernes midler og ikke ubetydelige offentlige tilskud. Derfor er det vigtigt, at vi kan have fuld tillid til ledelsen. Efter mødet med bestyrelsesformanden i dag (fredag, red.), håber jeg, at vi kan sætte gang i tiltag, som gør det muligt for tilsynet og bestyrelsen i samarbejde at komme til bunds i sagen, og finde en god fremadrettet løsning for boligorganisationen, siger forvaltningschef i Teknik og Miljø Bente Lykke Sørensen i meddelelsen.

Tilsynet har oplyst uregelmæssighederne til Østjyllands Politi, der efterforsker sagen.

Direktør har delvist tilbagebetalt
Inden Aarhus Kommune fik resultatet af den interne undersøgelse af de forhold, som whistlebloweren har peget på, havde direktøren tilbagebetalt nogle af de afholdte udgifter.

Tilsynet går efter at indsætte en midlertidig forretningsfører, der skal udfylde direktørens rolle i tidsbegrænset periode i nogle måneder, indtil boligforeningen har valgt, hvad der skal ske.

Rådmand rystet
Rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) er rystet over sagen:

– Hele vores almene boligsektor skal bygge på tilliden til, at boligforeningerne bliver drevet med en meget høj grad af offentlighed. Det er en sektor, som skal skabe gode og billigere boliger til mange. Det er en sektor, som nyder nogle ret omfattende privilegier i forhold til offentlige støttekroner og retten til at bygge boliger de mest attraktive steder i byen. Så jeg har ingen tolerance over for misbrug af boligselskabernes penge.

– Dette er en påmindelse til bestyrelserne i boligselskaberne om, at de har en vigtig opgave i at sikre, at tingene går ordentligt for sig, siger Bünyamin Simsek.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder