Egedal Stationsby på 27.000 kvm. Illustration: 2E Group

Illegale arbejdere igen anholdt på 2E Group-byggeplads

Ejer, stifter og adm. direktør Jesper Skovsgaard, 2E Group, har for anden gang i løbet af 13 måneder haft anholdelser på en af sine byggepladser.

Det skriver Ekstra Bladet, som oplyser, at Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion 10. september arresterede syv udenlandske håndværkere på Jesper Skovsgaards byggeplads på Dam Holme i Egedal Stationsby i Stenløse. Det skete i samarbejde med Arbejdstilsynet i en koordineret aktion mod social dumping.

Ved et grundlovsforhør blev fem af de syv personer fængslet med krav om udvisning. To af de anholdte blev efterfølgende løsladt.

– Fire af personerne har vedtaget en bøde for ulovligt arbejde, dertil fik to af dem en bøde for ulovligt ophold, og fordi der er tale om udenlandske statsborgere bliver de frihedsberøvet, indtil der kan ske en administrativ udvisning af dem, siger anklager Rebecca Koefoed til Ekstra Bladet.

På byggepladsen i Egedal Stationsby opfører Jesper Skovsgaard boliger. Det sker gennem hans selskab 2E Group. Hovedentreprenøren på stedet er Dansk Totalentreprise, Aalborg, som Jesper Skovsgaard ejer 25 procent af.

I en mail til Ekstra Bladet skriver Jesper Skovsgaard, at episoden er ’uacceptabel’, men henviser i stedet til Dansk Totalentreprise, hvor projektchef Klaus Malmgren afviser, at Dansk Totalentreprise generelt har et problem med illegal arbejdskraft.

Til Estate Media fortæller Jesper Skovsgaard, som fra begyndelsen i 1996 til 2019 ikke havde lignende sager med illegale arbejdere:

– Vi, som bygherre, er tossede og enormt ærgerlige over, at der til trods for de mange ressourcer, vi bruger på adgangskontrol og clearing af medarbejdere og indskærpelser i byggekontrakter og egen kontrol, stadig kan ske fejl og snyd. Og vi ved også godt, at der hver eneste dag i landet sker lignende tilfælde på danske byggepladser, men hos os accepteres det ikke.

– Det er stik imod vores kontraktlige krav, intentioner og ikke mindst værdigrundlag – og aldeles helt uacceptabelt og noget, vi tager stor afstand fra, mere klart kan det ikke siges. Og det er igen kraftigt påtalt med meget store bogstaver, siger Jesper Skovsgaard.

Læs mere i 2E Group om nye anholdelser: Vi gør alt for at stoppe illegal arbejdskraft og er uden skyld

15 ukrainere anholdt i august 2019
Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at Københavns Vestegns Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen 22. august 2019 slog til mod en byggeplads i udviklingsområdet Nærheden i Hedehusene i Høje-Taastrup Kommune i en koordineret aktion – også mod social dumping. Her blev 15 ukrainere anholdt og fik hver en bøde på 3.000 kr. og blev ved Retten i Glostrup fængslet i 20 dage, indtil de kunne udvises af landet.

Jesper Skovsgaard ejer grunden via 2E Group, der gennem datterselskabet 2E Bolig opfører boliger. Dansk Totalentreprise, Aalborg er hyret af 2E som hovedentreprenør på byggeriet.

2E Group blev grundlagt i 1996 af Jesper Skovsgaard, som i dag stadig ejer koncernen 100 procent privat. I perioden 2002 og til seneste regnskabsår har koncernen udviklet, solgt, opført og realiseret ejendomsprojekter med en samlet avance på cirka 500 millioner kr.

Læs mere i Nordjysk ejendomsudvikler lander nyt årsresultat på over 50 millioner kr. 

Læs opfølgende interview med Jesper Skovsgaard om illegal arbejdskraft her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder