København. Foto: Martin Heiberg

Newsec forventer øget handel med ’relativt nyt fænomen’

Måske skal ejendomsinvestorer i Danmark også i stigende grad rette blikket mod ejendomme med offentlige lejere, fordi denne slags handel stiger.

Det forudser Newsec Advisory i hvert fald. I den seneste udgave af Newsec Property Outlook ser erhvervsmægleren nærmere på, hvordan udbredelsen af Covid-19 påvirker det nordiske ejendomsmarked. En af konklusionerne er, at pandemien forstærker og fremskynder mange tendenser.

I år 2000 udgjorde offentlige ejendomme blot 1 procent af den samlede transaktionsvolumen i Sverige, mens kontorsegmentet stod for 53 procent. I løbet af det seneste årti er segmentet vokset betydeligt, især i Sverige, Norge og Finland, og i 2019 udgjorde offentlige ejendomme 14 procent af den samlede transaktionsvolumen i regionen.

– Offentlige ejendomme er et relativt nyt fænomen, som har oplevet stærk fremgang under coronapandemien og betonet, at dette segment i 2020 er kernen i det nordiske ejendomsmarked, siger nordisk chef Max Barclay, Newsec Advisory.

I 2020 forventer Newsec, at segmentet lander tæt på 20 procent. Baseret på de demografiske data forventer Newsec endnu mere vækst inden for handel med ejendomme med offentlige lejere.

Transaktionsvolumen faldt i 1. halvår
Transaktionsvolumenen i Norden og Baltikum udgjorde – ifølge Newsec – 15,9 milliarder euro – knap 120 milliarder kr. –  i 1. halvår 2020, hvilket er 10 procent under det historiske gennemsnit. Volumenen har primært været drevet af det svenske marked, som stod for næsten 50 procent af den nordiske transaktionsvolumen i 1. kvartal og 60 procent i 2. kvartal, hvilket svarer til en volumen i takt med det svenske historiske gennemsnit.

– Dette efterår byder på en solid pipeline, som forstærkes yderligere af efterspørgslen efter ejendomme. Newsec Advisory forventer i 2020 en transaktionsvolumen på omkring 35 milliarder euro – omkring 260 milliarder kr. – i Norden og Baltikum, hvilket er lige under det historiske gennemsnit, siger Max Barclay i en kommentar til Newsec Property Outlook-rapporten.

Newsec Property Outlook har været udgivet to gange årligt siden 2001.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder