København. Foto: Shutterstock

Brancheorganisation vil være slagkraftig med en forenklet politisk organisering

Politisk indgreb mod moderniseringer, lagerbeskatning og fokus på bygningers klimaaftryk.

De politiske udfordringer for ejendomsbranchen er større end nogensinde. Erhvervsorganisationen Ejendomdanmark har netop vedtaget en forenklet politisk organisering, der skal give en mere smidig og slagkraftig organisation, som kan agere på ejendomsbranchens vegne.

Som led i Ejendomdanmarks strategi ’Visibility 2021’ har organisationen netop vedtaget en ny governance-struktur. Den betyder, at der lettere og hurtigere kan træffes beslutninger i en ny hovedbestyrelse, der dækker både ejere og administratorer. Med ændringerne tæller bestyrelsen nu 25 medlemmer.

– Fast ejendom bliver fortsat mere reguleret og også digitaliseret. Som erhvervsorganisation skal vi derfor være parate til at kunne rådgive og støtte vores medlemmer i en verden, der hele tiden forandrer sig. Vi har derfor nu vedtaget en ny governance-struktur, der passer til en moderne erhvervsorganisation og som sikrer beslutnings- og handlekraft, siger Ejendomdanmarks formand, Henrik Dahl Jeppesen, der til daglig er adm. direktør i Deas.

Læs mere i Ny struktur: Seks nye velkendte bestyrelsesmedlemmer i Ejendomdanmark

Mangler en slagkraftig branchestemme
I en paneldebat torsdag på Estate Medias igangværende konference Ejendomsdagene 2020 blev netop en mere slagkraftig ejendomsbranche efterlyst, fordi branchen som helhed ofte har svært ved at trænge igennem til politikere og andre uden for branchen.

Det er ingen hemmelighed, at ejendomsbranchen over en bred kam i nogle øjnes uden for branchen kan fremstå støvet, gammeldags og uattraktiv, hvilket går ud over det generelle faglige niveau i branchen, fordi flere delbrancher har svært ved at tiltrække unge talenter, fastholde eller hente højtuddannede kræfter fra andre brancher.

Det mener blandt andre Rikke Lykke, Head of European Asset Management i den tyske kapitalforvalter Patrizia, og Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør og medejer af administrationsselskabet Cobblestone.

Læs meget mere i:

Ejendomsbranchen halter håbløst efter udenlandsk uddannelsesniveau: – Et kæmpe problem

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje