Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør Martin Vang Hansen holdt åbningstale via Skype, fordi ATP Ejendomme på grund af Covid-19 igen har hjemsendt sine medarbejdere. Foto: Claus Sall/TT Film

Årets ejendomsevent på dansk jord i gang – Corona, ny teknologi og lejekontrakter i fokus

Estate Medias konference Ejendomsdagene 2020 løber af stablen torsdag og fredag. Læs højdepunkter fra åbningstalen holdt af ATP Ejendomme-direktør Martin Vang Hansen

Søren Duran Duus

torsdag 10. september 2020 13:09

Over 200 fremtrædende aktører i den danske ejendomsbranche deltager torsdag og fredag på Estate Medias konference Ejendomsdagene 2020, som for andet år i træk foregår på Marienlyst Strandhotel i Helsingør.

Adm. direktør Martin Vang Hansen, ATP Ejendomme, lagde i sin åbningstale – helt naturligt og aktuelt – vægt på coronakrisen og de udfordringer, den giver mange steder på tværs af ejendomsbranchen:

– Selvom vi i ATP Ejendomme er glade for, at danskernes lyst til at besøge shoppingcentre er kommet stærkt igen efter forårets nedlukninger, så ved vi godt, at vi skal investere massivt i udviklingen af centeroplevelserne for, at vi kan fastholde endsige løfte kundestrømmene.

– Vi har set stigende efterspørgsel på fleksible arbejdspladser og nye workspaces og services, der understøtter mere flydende arbejdsformer. Coronakrisen udstillede behovet, men udviklingen var allerede i gang. Hvor går kunderne hen? Hvad driver deres behov? Hvordan kan vi understøtte virksomhederne i de investeringer, de selv gør for at fastholde og udvikle deres medarbejdere? Det er vigtige spørgsmål, som vi skal have besvaret og handlet på, fastslog Martin Vang Hansen.

Han kom til ATP Ejendomme i maj 2018 fra en stilling som adm. direktør i Færchfonden uden for ejendomsbranchen, som han stadig er forholdsvis ny i. Det første halve år i ATP Ejendomme var Martin Vang Hansen CFO, inden han i november blev forfremmet til adm. direktør.

Kortere og mere fleksible lejekontrakter
I sin tale fremhævede Martin Vang Hansen også, at samfundet – herunder ikke mindst ejendomsbranchen – siden nedlukningen af Danmark i marts har set en stadig større grad af digitalisering og anvendelse af ny teknologi.

Foto: Claus Sall/TT Film

– Vi har set en bevægelse mod kortere og mere fleksible lejekontrakter, der afspejler kundernes virkelighed præget af udvikling og vækst, men også hastige forandringer og usikkerhed. Coronakrisen har givet flere af os anledning til at kigge en ekstra gang på vilkårene i lejekontrakten, men også her var udviklingen allerede i gang.

– Det spørgsmål, vi som ejendomsejere i virkeligheden bør stille os selv, er derfor ikke, om vi kan håndtere coronakrisen, men om vi i det hele taget kan håndtere de forandringer, vi står overfor.

– Mit svar på det spørgsmål er nej  det ser ikke alle ud til at kunne. Ikke hvis vi fortsætter som hidtil. Og det gælder også i ATP Ejendomme, sagde Martin Vang Hansen.

’Vi skal tæt på ejendommene’
Men hvad er det, fremtidens ejendomsejere skal kunne, spurgte Martin Vang Hansen, hvorefter han selv kom med et bud:

– Vi skal tæt på kunderne for at kunne tænke med og udvikle vores produkter og services til deres aktuelle behov. Både når kunderne har brug for nye rammer og flere services, og når vi sammen er nødt til at rebe sejlene og ride en krise af. Vi skal med andre ord helt ind under huden på dem, vi er til for. Lejekontrakten er således ikke endemålet, men startskuddet til et tæt og levende samarbejde.

– Vi skal tæt på ejendommene, så vi ved, hvordan de performer, ved hvordan de kan udvikles, ved hvilke behov de kan – og ikke kan – understøtte. Det er umuligt at styre i nye retninger, hvis vi ikke engang ved, hvad vi har mellem hænderne. Vi har arbejdet med data og viden om vores ejendomme længe, men i virkeligheden har vi stadig blot kradset i overfladen. Forbrugsdata skal krydses med brugerdata; energimærker skal holdes op mod energipotentialer og ejendommens driftsresultat og værdiudvikling skal løbende benchmarkes mod alternative anvendelseskategorier. Og så skal vi, hvad jeg må forstå er en overraskelse for nogle, nøje forholde os til, om vi er de bedste ejere af en given ejendom. Eller om andre er bedre til at drive en værdiudvikling og dermed er villige til at betale en præmie for at overtage ejendommen, sagde Martin Vang Hansen.

Årets udgave af Ejendomsdagene er den niende i rækken.

Læs også Ejendomsbranchen halter håbløst efter udenlandsk uddannelsesniveau: – Et kæmpe problem

( Besøgt 332 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

– Balancen mellem lejer og udlejer forskubbes

Ejendom / tirsdag 22. september 2020

Pensionsselskab køber kontorejendom ved Københavns Politigård

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 22. september 2020

Ny juridisk direktør dropper Ejendomdanmark før tiltrædelse – ’en ekstrem svær beslutning’

Virksomheder og mennesker / mandag 21. september 2020

Koncenton henter ny udlejningschef

Investering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 22. september 2020

FLSmidth opgiver milliardprojekt på hovedkontoret i Valby

Kontor, København / mandag 21. september 2020

Deas vinder Pensam tilbage efter to år – og lander endnu større opgave

Pluss, Administration, Asset Management, Investering / mandag 21. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder