København. Foto: Martin Heiberg

Tre teams konkurrencer om opgaver for 2,2 milliarder kr.

Region Hovedstadens Center for Ejendomme samler i disse år bygge- og renoveringsopgaver for op imod 2,2 milliarder kr. i et fireårigt strategisk partnerskab med én udvalgt samarbejdspartner. Det sker for at få mere og bedre hospitalsbyggeri.

Efter en indledende prækvalifikationsrunde har tre teams budt på opgaven, oplyser Region Hovedstaden.

Holdene består af blandt andet MT Højgaard, Rambøll, Link Arkitektur, Sweco, Enemærke & Petersen og Niras.

Formålet med det strategiske partnerskab er ’at bruge regionens status som en af landets største bygherrer til at sætte nye standarder i byggebranchen, hvor tvister og konflikter skal fylde mindre, og en fælles ambition om kvalitet i byggeri kommer først’.

Et enigt regionsråd i Region Hovedstaden støtter projektet.

– Det er spændende, at markedet har grebet udfordringen og viser interesse for en model som Strategisk Partnerskab, som vi politisk har været optaget af længe. Vi skal have mere sundhed for pengene, også når det gælder byggeri og renovering. Derfor søger vi med Strategisk Partnerskab at gøre det anderledes, og i samarbejdet med en ekstern partner håber vi på bedre byggeri til gavn for borgerne i regionen, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Konkurrencen om det fireårige partnerskab fortsætter de næste måneder frem, og kontrakten med den udvalgte partner forventes underskrevet i marts 2021.

Udbuddet blev annonceret 26. juni, og udbudsformen er udbud med forhandling.

Fakta: De tre kvalificerede teams, der har vist interesse, er:

– Konsortiet Epravida bestående af Enemærke & Petersen og Bravida, som støtter sig på Erik Arkitekter, Arkitektfirmaet HS, Niras og EKJ Rådgivning

–  GK Danmark, som støtter sig på Hareskov Elektric, Curacon, Siemens, Kallesøe, H+ Arkitekter, PRO Ventilation og Sweco

– MT Højgaard, som støtter sig på Kemp & Lauritzen, Rambøll og Link Arkitektur





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder