Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED. Foto: Frederikke Hoeg

RED forventer ’stærkt’ efterår efter enormt fald i transaktionsvolumenen

Transaktionsvolumenen i årets 2. kvartal endte ifølge Cushman & Wakefield RED på 8,7 milliarder kr. Det er en tilbagegang på cirka 41 procent sammenlignet med volumenen i investeringsmarkedet for erhvervsejendomme i 2. kvartal 2019.

Faldet flugter nogenlunde med forventningerne og vidner om de store konsekvenser, Covid-19 har haft på investeringsmarkedet for erhvervsejendomme.

– En høj aktivitet i 1. kvartal sikrer dog, at 1. halvår 2020 er på niveau med samme periode i 2019, og at vi alene har en beskeden tilbagegang på 1,6 procent, påpeger Managing Partner Nicholas Thurø, Cushman & Wakefield RED.

Bud på 54 milliarder kr. for hele året
I modsætning til 1. kvartal 2020, hvor det særligt var omfanget af milliardhandler, der medførte en høj volumen, er der i 2. kvartal ikke registreret en eneste milliardhandel.

– Til trods for den væsentlige tilbagegang var aktiviteten i 2. halvår lidt bedre end RED’s estimater. For resten af året forventer vi en stigende aktivitet med en volumen på 10 milliarder kr. i 3. kvartal og 20 milliarder kr. i 4. kvartal, svarende til en samlet volumen på knap 54 milliarder kr. for hele året, siger Nicholas Thurø.

Han forventer et ’stærkt’ efterår med masser af aktivitet i markedet.

– Appetitten er igen stor på at erhverve fast ejendom og til samme priser som før Covid-19. Hvis noget skal slå markedet ud af kurs, så er det regeringen og dens seneste påfund med lagerbeskatning af investeringsejendomme, hvilket skaber usikkerhed og i værste fald opbremsning, fremhæver Nicholas Thurø.

Der findes ingen officielle tal for den danske transaktionsvolumen, men konsensus er, at den i 2019 faldt for andet år i træk. I runde tal landede omsætningen i ejendomsinvesteringsmarkedet cirka 20 procent under 2018-niveauet og omkring 35 procent under det hidtidige rekordår i 2017.

Transaktionsvolumenen i 2. kvartal 2020

Kilde og tabel: Cushman & Wakefield RED

Akkumuleret transaktionsvolumen

Kilde og grafik: Cushman & Wakefield RED

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder