Med for høj stråle – derfor er V2C’ fald så ærgerligt

Så kom der en foreløbig kulmination på udviklingen med bygherrerådgiveren V2C, hvor der først stoppede en partner, siden kom en afsløring af, at selvsamme partner havde forsøgt at få returkommission, så blev den øvrige ledelse også anholdt og nu har V2C så indgivet konkursbegæring.

– V2C ser sig nødsaget til at informere vores trofaste kunder, gode samarbejdspartnere og netværk om, at V2C desværre ikke er i stand til at fortsætte driften. V2C er fra dags dato (26. august, red.) taget under konkursbehandling.

Sagen har også bredt sig udover V2C’ grænser for en advokat skal efter sigende ligefrem have berigtiget returkommissionen, så man havde det på skrift, og der ikke var noget at være i tvivl om.

V2C har været et bygherrerådgivningsfirma. En rolle, som først opstod for alvor for 15-20 år siden, hvor udbud og byggerier blev så komplekse, at store bygherrer ikke selv kunne eller ville have de rigtige kræfter internt til at sortere i tilbud og følge dem op. Det er altså groft sagt en rådgiver, der hjælper med at sortere i rådgiverne i udbudsprocessen og efterfølgende følge op på om de leverer det, de skal. En vigtig funktion især for offentlige bygherrer, men også en kompliceret position, hvor man skal holde tungen lige i munden.

Og det var den rolle, Peer Kisbye og Lars Blaaberg så nye muligheder for at udfolde efter mange års erfaring i den danske bygge- og ejendomsbranche. Og de blev begge partnere i V2C, indtil Lars Blaaberg udtrådte i januar i år. Det har – ikke usædvanligt – taget nogle måneder at få den aftale på plads, fornemmer man, for Lars Blaaberg fratrådte allerede i oktober. Officielt med en sød forklaring om, at han ville tilbage på byggepladsen fremfor at sidde med administration. En forklaring, der dog så også står i et ekstra skingert lys, eftersom den blev fulgt af politianmeldelsen i februar. Over de efterfølgende måneder og henover sommeren har man så gentagne gange set tidligere V2C-medarbejdere annoncere på blandt andet LinkedIn, at de havde fået nyt job.

Ikke så mærkeligt. Som en medarbejder nævnte på et tidligt tidspunkt ”det der skal jeg ikke have lagt navn til”.

Hvor mange gange har spørgsmålet om returkommission været i spil? Har pengene pyntet på V2C’ gazelleregnskaber og var V2C’ spin om at have en helt nyskabende tilgang i ejendomsbranchen bygget på falsk grundlag?

Jeg har nok ikke været den eneste, der har tænkt om det virkelig kunne lade sig gøre, når V2C, der ville være kendt for de tre værdier “fairness, uvildighed og værdiskabende” sagde, at de kunne klare det samme som andre – bedre og på kortere tid.

– Fredag er fridag og et tomt kontor. Arbejdsugen hos V2C er på 4 dage med 9 timer om dagen. Det bliver til 36 timer om ugen. De sidste timer sparer vi op til hver 8. fredag, hvor vi mødes til Value Friday – en seminardag med sociale aktiviteter og tid til i fællesskab at udvikle forretning, værdier og organisation. At starte en virksomhed fra bunden giver mulighed for at arbejde med utraditionelle rammer for arbejdstid, fælles ansvar og motivation.

De rammer blev måske alligevel for utraditionelle og på kanten af loven. Og nu gik den altså ikke længere. Det er begrædeligt. Ikke bare for V2C og medarbejderne. Men især for den nyskabelse, som V2C har stået for. Der mangler nye tilgange i byggebranchen til samarbejde og værdiskabelse. Man må håbe, at nogle af de øvrige bygherrerådgivere alligevel skeler til nogle af de gode ting, som V2C havde med sig og byggede deres forretning på udadtil. Det fortjener de – også selvom de på flere niveauer p…… med alt for høj stråle.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder