Adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding. Foto: MT Højgaard

Toplinjen i MTHH dykker med 8 procent: – Men vi er på rette spor

Helt som ventet faldt omsætningen med 8 procent til 2.881 millioner kr. i MT Højgaard Holding i 1. halvår. Faldet skyldes især midlertidig aktivitetsnedgang i Enemærke & Petersen efter et lavt ordreindtag.

MT Højgaard-koncernens primære driftsresultat (ebit) blev 44 millioner kr. mod 41 millioner kr. i 1. halvår 2019. På grund af en bedre bruttomargin og lavere omkostninger steg driftsmarginen til 1,5 procent mod 1,3 procent i 1. halvår 2019.

MT Højgaard Danmarks forbedrede indtjeningen og blev overskudsgivende trods lavere omsætning.

– MT Højgaard-koncernen havde et fornuftigt 2. kvartal med en stigende ordreindgang, voksende ordrebeholdning og bedre driftsindtjening. Resultatet af primær drift (ebit) blev 41 millioner kr. i 2. kvartal mod 23 millioner kr. i 2. kvartal 2019, trods mindre effekter af Covid-19-krisen. Resultaterne i 1. halvår var som ventet og bekræfter forventningen om en gradvis forbedring af indtjeningen igennem året, fremhæver adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding.

‘Er på rette spor’
MT Højgaard-koncernen fastholder forventningerne om en omsætning på omkring 5,9 milliarder kr. og et resultat af primær drift (ebit) før særlige poster i niveauet 125 millioner kr.

– Vi har stadig en betydelig opgave foran os med at hæve overskudsgraden til 4 procent i 2022, men vi er på rette spor. Trods en mindre effekt fra Covid-19 leverede vi den ventede forbedring af indtjeningen og ordreindgangen i 2. kvartal. Vi gør gode fremskridt med eksekveringen af de enkelte projekter, porteføljen bliver stadig sundere, og optimeringen af MT Højgaard begynder at vise resultater.

– På grund af Covid-19 er der stadig usikkerhed i markedet, men medmindre der kommer større restriktioner på vores aktiviteter eller større forskydninger af kontraherede projekter, forventer vi uændret at fortsætte den positive udvikling i resten af året, siger koncernchef Morten Hansen.

Seneste regnskaber – MT Højgaard Holding A/S og MT Højgaard-koncernen

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder