Jane Jegind. Foto: Odense Kommune

Jane Jegind stopper som by- og kulturrådmand og udtræder af Odense Byråd

Sidste år meddelte by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), at denne valgperiode blev hendes sidste i odenseansk politik. Nu oplyser hun, at hun træder tilbage som rådmand for at starte i stillingen som chef for erhvervs-, kultur- og turismeområdet i Langeland Kommune.

Jane Jegind blev valgt ind i Odense Byråd i 1998, og dermed er hun det længst siddende medlem af det aktuelle byråd. Undervejs er det blevet til fire år som børn- og ungerådmand, fire år som ældre- og handicaprådmand, og siden 2014 har Jane Jegind haft posten som by- og kulturrådmand. Hertil kommer en lang række bestyrelsesposter – lokalt, regionalt og nationalt.

Men den 1. september siger Jane Jegind farvel til odenseansk politik. Her tiltræder hun en stilling som chef for erhvervs-, kultur- og turismeområdet i Langeland Kommune, hvor hun får ansvaret for den samlede kommunale indsats på området.

– Jeg har været utrolig glad for min tid i Odense Kommune. Både som byrådsmedlem og rådmand. Odense er en fantastisk by med et væld af engagerede borgere og muligheder for at lære og opleve. Her har jeg været så privilegeret at være med i maskinrummet sammen med gode politiske kolleger og dygtige medarbejdere. Det vil jeg se tilbage på med stor glæde, og så vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige en stort ydmyg tak til alle dem, der gennem årene har udvidet min horisont, beriget min viden og givet mig ting at tænke over, siger Jane Jegind.

Farvel 14 måneder før valget
Jane Jegind ser frem mod de nye udfordringer i Langeland Kommune.

– Sidste år meldte jeg ud, at denne valgperiode ville blive min sidste, og nu bliver det altså til et farvel godt 14 måneder før valget. Det kan ikke være anderledes, når jeg fik muligheden for at tiltræde et drømmejob, hvor jeg kan bruge al min erfaring og viden inden for de områder, som optager mig allermest. Erhvervslivets, fritidsområdets og kulturens vilkår. Sammen med turismen er disse afgørende for udvikling og vækst på Langeland.

Jane Jegind deltager i sit sidste byrådsmøde i Odense Kommune onsdag den 19. august, hvor Odense Byråd tager stilling til hendes anmodning om at udtræde af byrådet den 1. september.

Som Estate Media skrev i mandags, stiller Venstres politiske leder i Aarhus Byråd og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek, ikke op som spidskandidat for Venstre ved kommunalvalget i 2021.

Læs mere i Bünyamin Simsek dropper spidskandidatur: Har ikke sit bagland med sig

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder