Det kommende Scandic-hotel ved Københavns Lufthavn. Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

Danmarks største hotelkæde afskediger 250 medarbejdere

Scandic i Danmark afskediger 250 medarbejdere som følge af Covid-19-situationen, oplyser Nordens største hotelkæde.

Scandic er også Danmarks største hotelkæde med 27 hoteller og knap 2.000 medarbejdere.

– Coronakrisen har haft og vil fremadrettet have alvorlige konsekvenser for Scandic. Ser vi på den aktuelle bookingsituation, ser det ikke godt ud, hvor vi er langt fra normalt niveau. Vi har igennem mange måneder haft mere end 900 kollegaer hjemsendt på lønkompensationsordningen i håb om et bedre efterår med stærkere efterspørgsel. Som det ser ud nu, bliver det ikke tilfældet.

Søren Faerber, Scandic Hotels adm. direktør i Danmark. Foto: Scandic

– Det betyder desværre, at vi må tilpasse vores forretning til et lavere aktivitetsniveau i tiden fremover – en ny virkelighed. Vi har gjort alt, der står i vores magt for at undgå opsigelser, men det er desværre ikke længere muligt, siger adm. direktør Søren Faerber, Scandic i Danmark.

Scandic har varslet de kollektive afskedigelser i Danmark på de omkring 250 stillinger til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Konkret starter nu forhandlinger med medarbejderrepræsentanter for at afsøge muligheder og finde de bedste løsninger.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 57.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande og har 18.000 medarbejdere.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder