Bygge- og boligprojektet med 160 boliger på Godsbanearealet i Aalborg C. Illustration: Christopher Riekehr/ Rambøll

Nordjysk udviklingsselskab køber grund af DSB – 160 nye boliger på vej

Det aalborgensiske udviklingsselskabet TN Udvikling, som udvikler bolig- og erhvervsejendomme, køber grund på Godsbanearealet i Aalborg C af DSB forud for et bygge- og boligprojekt med 160 boliger. TN Udvikling blev grundlagt i 2013 og er ejet 50 procent af Torben Nielsen og 50 procent af KPC, Herning.

TN Udvikling har til projektet valgt Raundahl & Moesby som entreprenør og Christopher Riekehr fra Rambøll som arkitekt, mens lokale investorer sammen med TN Udvikling skal stå for driften på den lange bane.

– Jeg er glad for, at vi trods coronakrisen er kommet på plads med dette sidste projekt. Det har vist sig, at Godsbanearealet er blevet et meget eftertragtet sted at bo og investere i. En af årsagerne er den effektive infrastruktur i området, og den bliver endnu bedre, når Plusbussen står færdig, siger direktør Torben Nielsen, TN Udvikling.

TN Udvikling ser frem til at komme i gang med arbejdet med de kommende boliger efter sommerferien.

Godsbaneareal på samlet 115.000 kvm
De første tanker og idéer om projektet blev født i 2009, da man startede med se på, hvordan man kunne omdanne det 18 ha store Godsbaneareal til Campus og boligformål. Og nu er den sidste grund så solgt. Handlen omfatter et byggefelt på hjørnet af Dag Hammarskjölds Gade og Østre Alle.

Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, siger om frasalget:

– Det har været interessant at kunne bidrage til dette usædvanlige og spændende projekt, og med salget af denne sidste grund kan DSB nu sætte punktum for sin tilstedeværelse på Godsbanearealet. Jeg vil til gengæld med stor interesse følge udviklingen af Campus-området og de nye boliger på Godsbanearealet, for jeg er sikker på, at det bliver et supergodt bidrag til udviklingen af Aalborg.

Sammen har Raundahl & Moesby og TN Udvikling stået bag udviklingen af cirka halvdelen af det samlede Godsbaneareal, som – når byggeriet står færdigt i sommeren 2022 – udgør et samlet areal på 115.000 kvm.

Fakta: De hører hjemme på Godsbanearealet

  • Aalborg City Gymnasium
  • Sosu Nord
  • VUC
  • Alabu Bolig – almene boliger
  • 2 boligejendomme opført af Familien Wagner
  • 100 boliger opført af Ejendomsaktieselskabet Maren Poppes Gård
  • Dragen – ejendom med boliger og erhverv opført af A. Enggaard
  • Boligejendom opført af Lærernes Pensionskasse
  • Boligejendom med 247 boliger samt et nyt Zleep-hotel opført af PKA og A. Enggaard
I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder