Foto: Rum

Vinder opgave på journalisthøjskolens grund

JFP skal bygge 350 almene boliger til boligorganisationen Østjysk Bolig på den gamle journalisthøjskoles grund i Aarhus Nord.

– Der er ingen tvivl om, at JFP og deres team har lavet et fantastisk flot og gennemtænkt projekt med fokus på åbenhed og gode fællesarealer, og det er også derfor, de har vundet konkurrencen, men at de derudover også har lavet et projekt, der er bæredygtigt, tæller absolut op, siger direktør i Østjysk Bolig, Allan Søstrøm.

De 350 nye almene boliger forventes at stå klar til indflytning omkring sommeren 2023 – således, at det hænger sammen med studiestarten i september.

– Der sker virkelig mange ting omkring Olof Palmes Allé pt. Det er en bydel i stor udvikling med Aarhus Universitetshospital lige for enden af vejen, supercykelsti og masser af uddannelsesinstitutioner tæt på. Derudover ligger Vestereng lige bagved med gode muligheder for at komme ud i naturen, og for både børnefamilier og studerende er det et stort plus at være tæt på det hele, vurderer Allan Søstrøm.

FO Aarhus har købt Journalisthøjskolens gamle hovedbygning, der som det eneste bevares. I hovedbygningen skal der være forskellige fælleslokaler, som hele områdets beboere kan bruge. Der vil også blive lavet en café, der skal drives som en socialøkonomisk virksomhed. Desuden skal Ovartaci-museet, der pt. ligger på Psykiatrisk Hospital og udstiller kunst lavet af en psykiatrisk patient gennem 56 år, flytte ind.

Teamet består foruden JFP af RUM, Sweco, Reiulf Reimstad og Green sustainable Landscape. JFP bygger i øjeblikket Generationernes Hus i Aarhus sammen med RUM, Sweco og Reiulf Reimstad, og gruppen har bevist, at de med deres forskellige fagligheder kommer med gennemarbejdede og bygbare løsninger.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder