Flying Tiger er i gang med at lukke 13 butikker i Danmark.

Coronakrise udløser ny rekord i tomme butikker

Ved indgangen til tredje kvartal 2020 var udbuddet af butikslokaler rekordhøjt i Danmark. Det fremgår af den kvartårlige Ejendomstorvet Markedsindeks-statistik over udbudte erhvervslokaler, udgivet i samarbejde mellem erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomdanmark, som repræsenterer udlejere og administratorer af ejendomme.

– Ved indgangen til året satte udbuddet af butikslokaler rekord – især på grund af øget nethandel. Ved indgangen til juli – og dermed 3 en halv måned efter corona-nedlukningen i marts – var udbuddet steget yderligere og lå med 6,8 procent på det højeste niveau, vi har registreret i de 17 år, vi har ført statistikker over erhvervslokaler, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Senest valgte Flying Tiger of Copenhagen at lukke 13 butikker. Eksperter vurderer sandsynligheden for flere butikslukninger som stor.

– Der er grund til at være nervøs for, om tomgangen kan stige yderligere. Dels er smittespredningen stigende igen og kan udløse nye restriktioner, dels udløber støttepakkerne med lønkompensation snart. Lønpakkerne har givet flere brancher og forretninger kunstigt åndedræt, men ellers er billedet broget. Fx har dagligvarebutikker og byggemarkedet haft ekstra omsætning, mens frisører og spisesteder har været tvangslukket. Geografisk er især hovedstaden ramt af, at der er markant færre turister end normalt, siger Per Nyborg, partner i Institut for Center-Planlægning, som rådgiver fx kommuner og butikskæder.

De har øget omsætningen under coronakrisen
•    Byggemarkeder – hjemsendte danskerne gik i gang med alskens projekter
•    Elektronikbranchen – masser af firmaer skulle have udstyr til videomøder
•    Dagligvarehandel – vandt omsætning fra spisesteder/takeaway
•    Garnbutikker – hjemmesysler som strik og hækling blev populære under nedlukningen

De har tabt omsætning under coronakrisen
•    Tøj-/skobutikker – mistede salg under lukningen, sæsonvarer svære at sælge til fuld pris
•    Spisesteder – lang lukkeperiode kostede flere livet, genåbning betinget af restriktioner
•    Stormagasiner og indkøbscentre i hovedstaden – mangler salg til turister

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder