Foto: Northvolt

Investerer milliardbeløb i batterifabrik

PFA og Danica Pension har sammen med andre store europæiske investorer indgået en låneaftale med det svenske selskab Northvolt i forbindelse med opførelsen af et af Europas største fabriksanlæg til produktion af bæredygtige lithium-ion battericeller.

Northvolt Ett forventes at blive et af Europas største fabriksanlæg til produktion af lithium-ion battericeller til primært eldrevne køretøjer. PFA’s lån udgør en andel af en større lånepakke på 1,6 milliarder dollar svarende til 10,2 milliarder kr. Danica Pension investerer ifølge Finans med 837 millioner kroner, mens PFA blot beretter, at der er tale om et trecifret millionbeløb.

Northvolts har den målsætning, at 50 procent af råmaterialerne på sigt skal komme fra genanvendte batterier, og at de udelukkende bruger lokal vind- og vandkraft i den energikrævende produktion af battericeller.

– Som ansvarlig investor ønsker vi i PFA at bidrage positivt til den grønne omstilling, og vi tror på, at eldrevne køretøjer vil spille en væsentlig rolle mange år frem, når det kommer til at reducere CO2-emissionerne fra transport. Derfor betragter vi det her som en rigtig stærk investering, som vi forventer vil gavne vores kunder med et solidt risikojusteret afkast, siger Peter Tind Larsen, Head of Alternative Investments i PFA.

Ejerkredsen bag Northvolt inkluderer blandt andre de tyske bilproducenter Volkswagen og BMW samt den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Northvolt udvikler battericellerne sammen med Volkswagen, BMW og andre kunder, og allerede nu testproduceres battericellerne i Northvolt Labs – selskabets fabrik – i mindre skala. Selvom Northvolt Ett endnu ikke står færdigbygget, har flere kunder sammen forpligtet sig til at aftage en stor andel af fabrikkens fremtidige kapacitet.

– Europæisk battericelleproduktion i stor skala vurderes at være essentiel ud fra et strategisk perspektiv for europæisk industri – herunder i særlig grad bilindustrien. Derudover har Northvolt en erfaren ledelse og en stærk og strategisk robust ejerkreds bag sig, som allerede har investeret betydelige beløb i selskabet, siger Peter Tind Larsen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder