Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bygherre fandt guld i certificeringsproces

Plejehjemsbyggeriet er det første til at opnå DGNB-guld

Martin Burlund

mandag 3. august 2020 8:45

Et nybygget friplejehjem i Frederikssund har netop givet Scandinavian Property Development den første DGNB-certificering. Bæredygtighedscertificeringen i guld er tildelt Lærkevej Friplejehjem, der åbnede i juni sidste år. Friplejehjemet er samtidig det første plejehjem i Danmark, der opnår guld for bæredygtighed.

Fra investorside er der ifølge Scandinavian Property Development stigende efterspørgsel på de nyopførte friplejehjem. Ejendommene er ikke så følsomme overfor konjunkturudsving, og Scandinavian Property Development har da også allerede afhændet flere byggerier i deres svenske afdeling.

– Vi kan se, at de investorer, vi har dialog med, er villige til at give en bedre pris for projektet, når det er DGNB-certificereret. Det er lettere at forklare, hvilke standarder byggeriet overholder, og vi kan dokumentere det i de mange hundrede sider, som den endelige certificering fylder, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development.

Blandt andet blev Niclas Thorsbrenner og partnerne i Scandinavian Property Development opmærksomme på, at de med fordel kunne skærpe energikravene undervejs. Derfor gik de fra 150 mm til 190 mm isolering i væggene.

– Det gav os en højere DGNB-score, fordi det giver en stor besparelse på CO2 og de løbende energiomkostninger, ligesom det forbedrer indeklimaet. Alt det nyder både byggeriet og beboerne nu godt af i mange, mange år fremover, konstaterer Niclas Thorsbrenner, Scandinavian Property Development.

Friplejehjemmet er på i alt 5.387 m2 og rummer 70 boliger. Sammen med plejehjemmet opfører Scandinavian Property Development 82 seniorboliger, og her har virksomheden netop indsendt dokumentation for ligeledes at få tildelt guldcertificering.

( Besøgt 322 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Modige greb giver bedre byer

Redaktørens blog / fredag 4. december 2020

Investor køber 4.000 kvm boliger i nyopført ejendomskompleks

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 4. december 2020

Niam køber nordsjællandsk rækkehusprojekt af FB Gruppen

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 4. december 2020

Når tech-ulven alligevel ikke kommer

Redaktørens blog / fredag 4. december 2020

Aarhus-udvikler bag 8.700 kvm stort boligprojekt ved København

Pluss, Bolig, Byggeri, Investering / fredag 4. december 2020

Trio presser på for at afskaffe mundbind i butikker – kunderne flygter

Retail / torsdag 3. december 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

VENTELISTE Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030

Torsdag den 10. december kl. 10:00

WEBINAR Udviklingen på kontormarkedet

- stigende tomgang, hjemmearbejdspladser og domicilinvesteringerEstate Podcast

Seneste nyheder