Estate Media –

Nyheder – Danmark

Bygherre fandt guld i certificeringsproces

Plejehjemsbyggeriet er det første til at opnå DGNB-guld

Martin Burlund

mandag 3. august 2020 8:45

Et nybygget friplejehjem i Frederikssund har netop givet Scandinavian Property Development den første DGNB-certificering. Bæredygtighedscertificeringen i guld er tildelt Lærkevej Friplejehjem, der åbnede i juni sidste år. Friplejehjemet er samtidig det første plejehjem i Danmark, der opnår guld for bæredygtighed.

Fra investorside er der ifølge Scandinavian Property Development stigende efterspørgsel på de nyopførte friplejehjem. Ejendommene er ikke så følsomme overfor konjunkturudsving, og Scandinavian Property Development har da også allerede afhændet flere byggerier i deres svenske afdeling.

– Vi kan se, at de investorer, vi har dialog med, er villige til at give en bedre pris for projektet, når det er DGNB-certificereret. Det er lettere at forklare, hvilke standarder byggeriet overholder, og vi kan dokumentere det i de mange hundrede sider, som den endelige certificering fylder, siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development.

Blandt andet blev Niclas Thorsbrenner og partnerne i Scandinavian Property Development opmærksomme på, at de med fordel kunne skærpe energikravene undervejs. Derfor gik de fra 150 mm til 190 mm isolering i væggene.

– Det gav os en højere DGNB-score, fordi det giver en stor besparelse på CO2 og de løbende energiomkostninger, ligesom det forbedrer indeklimaet. Alt det nyder både byggeriet og beboerne nu godt af i mange, mange år fremover, konstaterer Niclas Thorsbrenner, Scandinavian Property Development.

Friplejehjemmet er på i alt 5.387 m2 og rummer 70 boliger. Sammen med plejehjemmet opfører Scandinavian Property Development 82 seniorboliger, og her har virksomheden netop indsendt dokumentation for ligeledes at få tildelt guldcertificering.

( Besøgt 304 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder