First Hotel Kong Frederik på Vester Voldgade ved Rådhuspladsen i København. Foto: First Hotel

Hotelbranchen: Tosset regel skal væk med det samme

Alle har ret til at have lidt ferie en gang i mellem. Særligt hvis man har arbejdet hårdt, er der brug for at koble af og tænke på noget helt andet. Men problemet med en regering, der går på ferie er, at der ikke er nogen til at tage over, mens den er væk.

Når regeringen kommer hjem fra ferie, vil der være rigeligt at se til. Hos brancheorganisationen Horesta beder man til, at regeringens ferie afkortes, så én specifik ting kan ordnes.

– Fjern den tossede 6-dagesregel nu. Erhvervet står i den største krise i mange mange år, og  virksomhederne er dybt pressede. Så nytter det ikke, at man bare holder sommerferie. For det gør vi ikke. Vi skal have en langsigtet plan nu. Enten skal restriktionerne væk eller også skal hjælpepakkerne forlænges, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent hos Horesta.

For kort tid siden gik First Hotels-kæden konkurs. Fredag kom det frem, at Guldsmeden Hotels’ franchise på Vesterbrogade 107 er gået konkurs. 6-dagesreglen fik skylden for konkursen.

Sommeren er for en stor del af hotelerhvervet den absolutte højsæson, og sidste år havde hotelgæsterne i Danmark i juni, juli og august et turismeforbrug på næsten 14 milliarder kr. Det tal kommer erhvervet dog ikke i nærheden af i år, og det skyldes i høj grad regeringens restriktioner.

Han vurderer, at turismen i Danmark vil blive ramt af regeringens restriktioner også i de kommende år, uagtet om de stadig er gældende.

– 6-dagesreglen har vi kun i Danmark, og den forvirrer mange turister, som af frygt for at blive afvist ved grænsen vælger at tage et andet sted hen. Det er enormt skadeligt, siger han.

Organisationen konkluderer i en ny analyse, at turismeforbruget fra hotelgæster i denne sommer kun lige vil runde 4 milliarder kr. Det er et tab på 10 milliarder kr. Kristian Nørgaard tror ikke, at markedet har set den sidste hotelkonkurs. Særligt ikke hvis ikke regeringen kommer i gang med at lave en plan med det samme.

– Foråret var katastrofalt, men sommeren er allerede ødelagt. Mange danskere skal tilbage på arbejde på mandag. Hvad med efteråret, hvor det er højtid for konferencer. Kunderne ringer til os og spørger, men vi kan ikke give dem svar. Hvis det fortsætter med restriktioner og hjælpepakkerne ikke bliver fornyet, så vil der komme mange flere konkurser, og mange vil miste deres arbejde, siger Kristian Nørgaard.

6-dagesreglen er justitsministeriets resortområde på grund af travlhed i erhvervsministeriet. Det var ikke muligt at træffe ministeren, da han er på ferie.

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder