Strøget i København. Foto: Søren Duran Duus

Nybolig: – Corona kommer næppe til at omstøde urbanisering

Mange ejendomsmæglerforretninger har oplevet en bedre økonomi under Corona. Men der er stadig områder af Danmark, som ikke har oplevet et styrket boligmarked. Men det kan de komme til, vurderer Thomas Hovgaard, kommunikationschef hos Nybolig

Corona har påvirket 42 procent af Nybolig-mæglernes forretning til det bedre. Sådan lyder det fra Nyboligs 220 forretninger i en ny rundspørge. 37 pct. oplever ingen forskel, mens 16 pct. har oplevet lavere omsætning og 5 pct. ikke har et bud.

– De fleste havde nok forventet, at Corona ville have påvirket boligmarkedet hårdere, end hvad tilfældet er, men vi kan heldigvis konstatere, at mange af vores mæglerforretninger er kommet ud med skindet på næsen eller i mange tilfælde endda med et bedre resultat end forventet, siger Thomas Hovgaard.

Som tidligere rapporteret i landets medier, er det især sommerhusene, der bliver revet væk.

– Vi har mig bekendt aldrig set noget lignende på sommerhusmarkedet, og det er klart, at det ekstreme sommerhussalg sætter et aftryk på bundlinjen i mange forretninger. Samtidig viser tallene også, at både salget af villaer og ejerlejligheder følger godt med, men der er selvfølgelig områder, hvor salget ikke er blevet påvirket positivt under Corona, siger Thomas Hovgaard.

De demografiske bevægelser, som startede for mere end 100 år siden er dog stadig stærkere end den igangværende pandemi, vurderer han.

– Selvom Corona på forunderlig vis har sat turbo på boligsalget mange steder, omfatter det ikke alle områder af Danmark. Der pågår stadig en urbanisering, hvor folk trækker fra landet mod de større byer, og det kommer Corona næppe til at ændre på. Til gengæld er det sandsynligt, at nye arbejdsformer, hvor folk arbejder mere hjemme, kan gøre boliger på landet mere attraktive, fordi man vil kunne bo pålandet og i højere grad arbejde online, men vi har stadig til gode at se resultatet af den udvikling, siger Thomas Hovgaard.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder