Ejendomspriserne 2020: Fem kæmper om hovedprisen Ejendomsprisen – giv din stemme

For niende år i træk uddeler Estate Media den 10. september priser til en række profiler i ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har været med til at vise best practice inden for sit felt.

Som optakt til prisuddelingen zoomer redaktionen denne gang ind på de nominerede til hovedprisen ’Ejendomsprisen’. Frem til og med den 26. august kan du nå at afgive din stemme på de nominerede til Ejendomspriserne, som fra i år har skiftet navn fra Estate Media Priserne. Priserne består af i alt fem priser – Årets projekt, Årets transaktion, Årets forbillede, Årets velkomst og Ejendomsprisen.

Læs mere i Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen

I ejendomsbranchen er der mere end nogensinde brug for forbilleder. Ejendomsprisen går til en profil eller virksomhed i bygge- og ejendomsbranchen, der på forbilledlig vis har talt for eller iværksat tiltag til at forbedre branchens udvikling og højne dens image. Kandidater til prisen har gjort en indsats for ejendomsbranchen og dens produkter og mennesker, der typisk rækker udover personlig vinding.

 

Olav de Linde, Ejendomsselskabet Olav de Linde

Selvom Olav de Linde nærmer sig 70 år og er i gang med at overdrage sin virksomhed til sine børn, så bør han fortsat være en stor inspiration for rigtig mange udviklere i den danske ejendomsbranche. Og hvis man ikke kender ham, så er det på tide.

Olav de Lindes store passion er udvikling og genoplivning af udtjente industriområder og fabriksanlæg, som han var blandt de første til at se og udnytte potentialet af. Han arbejdede med genbrugsmaterialer længe før det blev ’på mode’, og hans tilgang har vist sig at blive påskønnet blandt både kunder og myndigheder.

– Vores bygninger skal rumme fortid, nutid og fremtid under samme tag. Det gør vi ved at genbruge så meget som muligt, være omhyggelige og kvalitetsbevidste og turde tænke skævt og anderledes – alt sammen for at skabe nye muligheder i gamle bygninger, lyder visionen, der nu er i gang med at blive forsøgt kopieret af adskillige udviklere i markedet.

 

Karen Mosbech, Freja Ejendomme

Karen Mosbech er indehaver af en oprigtig indignation, hvis ejendomsbranchen ikke fungerer effektivt og produktivt på mange forskellige niveauer. Hun har formået at skabe et velfungerende statsligt ejendomsselskab, som på grund af gode resultater nu også hjælper regionerne med at komme af med deres ejendomme.

Det er en opgave, som både gavner de offentlige budgetter, når den bliver løst ordentligt, men også bidrager til byudvikling i de lokalsamfund, hvor ejendommene ligger. Et godt eksempel på Frejas projekter under Karen Mosbechs lederskab er omdannelsen af sygehusgrunde i blandt andet Haderslev og Helsingør.

 

Rune Kilden

Aarhus’ ukronede bykonge Rune Kilden har haft succes med adskillige projekter i Aarhus’ mest markante byområder de seneste år. Pakhusene, AarhusiAarhus og flere andre er på vej.

Han insisterer på at være i dialog med borgerne på alle mulige platforme, og hans synlighed giver ham nogle drøje hug til tider, når folk beskylder ham for at være spekulant uden hjerte, men også en helt unik nærhed til de lejere, han før eller siden skal have til at bo i sine boliger og kontorer.

Rune Kilden går med næb og kløer op i forsøget på at skabe en bymæssig indsigt og dermed et ejerskab og skal man være i dialog med interessenterne i dag, så kommer man ikke uden om SoMe. Rune Kilden er nomineret for sit utrættelige forsøg på at afmystificere de mennesker, der bruger millioner på at udvikle og præge byen.

 

Nrep

Dn nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep er en af ejendomsbranchens mest nytænkende aktører og er for alvor steppet op som en toneangivende udvikler og investor, der kombinerer samfundsinteresser med kommerciel tankegang. Udvikling af Tingbjerg, etablering af Care-fond og evnen til at tiltrække kapital fra både store internationale spillere, men også senest Novo Fonden er nogle af årsagerne til, at Nrep er nomineret til hovedprisen 2020.

Nrep tager selv positioner og kræver handling af sine leverandører for at kunne blive en del af familien. Samtidig har Nrep sat barren for innovation højt og har en helt utrolig grad af nytænkning i sine investeringer.

 

Michael Bruhn, PFA Ejendomme

Michael Bruhn bidrager til transparens og deling af best practice i branchen ved altid at være tilgængelig for blandt andet pressen og i videst muligt omfang dele overvejelser i forbindelse med PFA’s milliardinvesteringer i ejendomme.

I sine syv år i PFA har han desuden tilført flere nye tilgangsvinkler og koncepter til ejendomsinvesteringerne, og han er en af de pensionskassedirektører, der har så meget ejendomsmæssig erfaringsballast, at han for eksempel under coronakrisen turde dele ud af begrundelserne for PFA’s værdiansættelser.

PFA fik desuden sat branchens moral og forretningsmetoder på dagsordenen i foråret 2020, da selskabet valgte at politianmelde en bygherrerådgiver for forsøg på bestikkelse.

 

Hvis du ikke allerede har stemt på din favorit til Ejendomsprisen, kan du stemme på den og de nominerede i de fire andre kategorier i forbindelse med Ejendomspriserne 2020. Stem via linket her

Du kan kun stemme én gang – god fornøjelse!

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen