Strøget i København. Foto: Søren Duran Duus

Corona kaster strøggader ud i krise: Over 50 butikker tomme eller udbudt til leje

Antallet af ledige og tomme lejemål på Strøget i København og den tilstødende gågade Købmagergade har kurs mod en kedelig rekord, skriver erhvervsmediet Finans.

Usikkerhed om regeringens hjælpepakker i forbindelse med coronakrisen og mangel på nye, internationale brands presser markedet.

– Jeg har aldrig set så slem en situation som nu, og jeg har været engageret i Strøget og Købmagergade siden 1975. Det er langt værre end under finanskrisen, siger John Hansen, direktør for Handelsstandsforeningen for indre København, til Finans.

Direktøren har for nylig talt, at 53 butikslejemål enten stod tomme eller var udbudt til leje på Strøget og i Købmagergade.

Indehaver af mæglerfirmaet Absalon & Co, Stig Birk Dørler, som i 31 år har været involveret i at skaffe lejere til to af tre nye lejemål på Strøget og i Købmagergade, er enig med Handelsstandsforeningen.

– I alle år har der været mange lejere, der er flyttet ud af deres lejemål. Men i de seneste par år har man stort set ikke formået at få nye, store internationale brands til at flytte ind. De nye lejere er i stedet hovedsageligt hentet fra butikker, der flytter fra en del af Strøget og Købmagergade til en anden. Hvis det ikke bliver rettet op, får vi en negativ spiral med øget tomgang, siger Stig Birk Dørler til Finans.

Allerede i Estate Magasin nr. 1/2019 advarede Stig Birk Dørler mod et muligt kollaps, når det kommer til måden, hvorpå lejemål på strøggaderne i København udlejes.

Læs mere i Stig Birk Dørler: Priskollaps på vej på Strøget og i Købmagergade

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder