Hines’ 21.000 kvm store Trinitatis-projekt i Købmagergade i indre København. Illustration: Hines

Amerikanske Hines sikrer sig milliardlån til Købmagergade-projekt

Den amerikanske ejendomsinvestor Hines oplyser tirsdag at have sikret lånefinansiering til det 21.000 kvm store hotel- og detailudviklingsprojekt ’The Trinity Quarter’ i Købmagergade i indre København.

Lånefinansieringen på ’over 1 milliard kr.’ er sikret sammen med Nordea. Catella Corporate Finance har ageret rådgiver for Hines.

– Det har hele tiden været vigtigt for os at danne partnerskab med en nordisk bank for at understrege vores stærke bånd til regionen. Derfor er vi også stolte over vores nye samarbejde med Nordea. Aftalen om finansiering er en stærk blåstempling af projektet og tillader os at overholde tidsplanen med en stærk tro på projektets succes, siger James Robson, Senior Managing Director og nordisk chef for Hines.

Navnet på projektet, The Trinity Quarter, er inspireret af placeringen som nabo til Trinitatis Kirke. Projektet består af en omfattende renovering, som skaber nye tilbud til byens handlende og besøgende. Desuden er der planer om et hotel fra 25hours Hotels med 243 værelser. Hotellet vil være kædens første i Skandinavien.

Hines, som er et privatejet, globalt ejendomsinvesteringsfirma med hovedkontor i Houston i Texas, forventer, at The Trinity Quarter står færdigt i 2021 med åbning af hotellet i 1. kvartal 2022.

Karen Nielsen er udviklingsdirektør i Hines Nordics i København.

Fakta: Hines

– Hines er et privatejet, globalt ejendomsinvesteringsfirma, der blev grundlagt i 1957

– Hines med hovedkontor i Houston, Texas, og tilstedeværelse i 205 byer i 24 lande har 133,3 milliarder dollar – omkring 890 milliarder kr. – aktiver under forvaltning, inklusiv 71 milliarder dollar, hvor Hines fungerer som en investeringsforvalter, inklusive non-real estate-aktiver og 62 milliarder dollar, hvor Hines leverer tredjepartstjenester på ejendomsniveau

– Hines har i øjeblikket 165 udviklingsprojekter i gang i hele verden

– Hines har historisk udviklet, ombygget eller erhvervet 1.393 ejendomme – i alt 459 millioner kvm

– Virksomhedens ejendoms- og administratorportefølje tæller 539 ejendomme, der repræsenterer over 232 millioner kvm

– Siden sit indtog i Europa i 1991 har Hines udvidet sin europæiske platform til at omfatte kontorer i 16 byer samt en tilstedeværelse i 49 byer i 11 lande med 20,9 milliarder euro – omkring 155 milliarder kr. – i aktiver under forvaltning i Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Holland, Polen, Spanien og Storbritannien

Kilde: Hines

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder