Estate Media –

Nyheder – Danmark

byggeri, byggeplads,
Foto: Steffen Stamp

Store danske entreprenører fortsætter fremgang efter dyk – særligt tre lande trækker

- En stor ordrebeholdning gør, at vi er mildt optimistiske, når vi ser ud i fremtiden, lyder det fra Dansk Byggeri

Søren Duran Duus

fredag 17. juli 2020 6:53

2019 var et godt år for danske entreprenører, der arbejder i udlandet.

Særligt opgaver i Tyskland, Sverige og Storbritannien har givet travlhed og bidrager til en samlet udenlandsk omsætning på cirka 8 milliarder kr. – en stigning på 19 procent fra 2018.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri for danske entreprenørers projekteksport.

– En del af fremgangen ser ud til at komme fra store jernbane- og vindprojekter. Den grønne dagsorden er i fokus over alt i verden, og den spiller også ind her. Ordrene i Tyskland, Sverige og Storbritannien er klart størst. Den udgør over halvdelen af virksomhedernes omsætning i udlandet og trækker den samlede omsætning op, siger international chef i Dansk Byggeri Henriette Thuen.

Det er særligt i EU-landene, hvor danske entreprenører henter deres udenlandske omsætning.

– Også før coronakrisen var der stor usikkerhed flere steder i verden, og det får helt automatisk virksomhederne til at koncentrere sig om markederne i EU-landene, hvor usikkerheden er lidt mindre både i forhold til finansiering af projekter samt stabiliteten og sikkerheden i landene, forklarer Henriette Thuen.

Stigning på 40 procent
I 2018 dykkede byggeeksporten med 22 procent, men var allerede i 2019 tilbage på sporet.

– Man kan sige, at byggeerhvervets projekteksport har vundet det tabte tilbage. De store udsving fra år til år hænger blandt andet sammen med, hvornår virksomhederne underskriver kontrakterne. Men det, der bedst kan sige noget om forventningerne til fremtiden, er værdien af nye udenlandske kontrakter, som er en indikation på aktiviteterne i år og i 2021. Heldigvis er det rigtig positiv læsning, siger Henriette Thuen.

De store danske entreprenører har i 2019 indgået nye kontrakter i udlandet til en værdi af næsten 8,6 milliarder kr. Det er omkring 2,4 milliarder kr. mere end sidste år, hvilket svarer til en stigning på omkring 40 procent.

– En så stor ordrebeholdning gør, at vi er mildt optimistiske, når vi ser ud i fremtiden, selvom der lige rundt om hjørnet lurer mange usikkerheder, og derfor er det heller ikke sikkert, at alle indgåede projekter bliver til noget. De danske entreprenører er mindre aktive i lande som Italien, Spanien og Frankrig, som på grund af Corona i perioder har været lukket helt ned, mens jeg tror, at vi kan holde trit med forventningerne i Sverige og Tyskland, hvor byggepladserne indtil videre ikke har været lukkede. Der er lidt større usikkerheder, når det gælder Storbritannien på grund af både Corona og Brexit, siger Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

( Besøgt 141 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Birch Ejendomme ’yderst tilfreds’ med indtjeningen i forkortet regnskabsår

Pluss, Regnskab og resultater, Bolig, Investering / onsdag 23. september 2020

Lokal investor køber Henning Larsen-tegnet domicil

Pluss, Esbjerg, Investering, Kontor, Transaktioner / torsdag 24. september 2020

Ny lejer i logistikejendom kan lette salg

Industri og logistik, Udlejning / torsdag 24. september 2020

Åbner for bæredygtighedspulje på 45 millioner kr.

Bæredygtighed / torsdag 24. september 2020

Andelsboligejendom solgt efter henvendelse fra Colliers

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 23. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder