Head of Research Dragana Marina, CBRE Denmark. Foto: CBRE

CBRE: Europæisk transaktionsmarked faldt med 39 procent i 2. kvartal i 2020

Dugfriske tal fra erhvervsejendomsrådgivervirksomheden CBRE viser, at der på det europæiske transaktionsmarked blev investeret for 43 milliarder euro – omkring 320 milliarder kr. – i årets 2. kvartal. Det svarer til et fald på 39 procent sammenlignet med 2. kvartal 2019. Den massive tilbagegang skyldes udelukkende coronaviruskrisen og de store usikkerheder og endnu ukendte konsekvenser af virussen, fremhæver CBRE.

Trods coronaviruskrisen steg den europæiske transaktionsvolumen, hvis man kigger på hele 1. halvår. Således endte den på 129 milliarder euro, hvilket er omkring 960 milliarder kr. og svarer til en stigning på 2 procent i forhold til samme halvår i fjor.

Norden og Danmark
Et zoom ind på Norden viser ifølge CBRE’s data, at denne geografiske del af transaktionsmarkedet i 1. halvår overgik det samlede, europæiske marked, eftersom den nordiske transaktionsvolumen faldt med 4 procent.

– Selvom dato for den danske investeringsvolumen stadig er foreløbig, kan vi allerede nu se, at 1. halvår 2020 ender på niveau eller lidt over niveauet i samme periode sidste år. Det er et meget positivt resultat og en stærk indikation på den store kapital, der er til at investere i det danske investeringsmarked, siger Head of Research Dragana Marina, CBRE Denmark.

– Vi er fortsat optimistiske og forventer, at markedet forbedrer sig yderligere resten af året, fremhæver Dragana Marina.

På segmentniveau i Danmark overgik kontorer, logistik og boliger de øvrige segmenter i årets 1. halvår, oplyser CBRE.

Seneste udvalgte transaktioner:

Ny amerikansk ejendomsinvestor i Danmark køber Bryggen-campus for 745 millioner kr.

Nrep køber ydereligere 148 boliger af 2E Group for en kvart milliard kr.

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Køber kontor- og boligejendom i indre København for knap 100 millioner kr.

Ny dansk-tysk investorduo lægger ud med 77 millioner kr. stort opkøb

Ny trecifret millionhandel i København K

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder