Estate Media –

Nyheder – Danmark

Det nye Karen Blixen-kvarter i Gellerup set fra Verdenspladsen ved Sports- og Kulturcampus

A. Enggaard skal udvikle over 50.000 kvm i nyt Gellerup-kvarter

Lander aftale, som sikrer udvikling af et stort kvarter med boliger, butikker og erhverv i Aarhus-bydelen

Den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard har af Brabrand Boligforening købt et over 6 ha stort område ved Karen Blixens Boulevard i det centrale Gellerup, som bliver frit i løbet af de kommende år, når yderligere fem boligblokke i Aarhus-bydelen bliver revet ned.

Her vil A. Enggaard inden 2030 opføre mere end 50.000 kvm fordelt på et stort antal private boliger – både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

– Vi har allerede arbejdet i Gellerup i flere år med både det nye kommunale kontorhus, Blixens, og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House, som fra starten har været fuldt udlejet. Om kort tid påbegynder vi opførelse af bolig- og erhvervsbyggerier langs med Hasle Ringvej/Gudrunsvej, og med denne nye aftale ser vi frem til at bidrage med flere spændende byggerier i Gellerup i de kommende år, siger afdelingschef Jens Skinnebach, A. Enggaard.

Derfor muligt
Brabrand Boligforenings jordsalg er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende cirka 1.200 boliger skal renoveres. Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

– Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus, siger adm. direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening.

A. Enggaard kom i øvrigt ud af 2019 med endnu et ’tilfredsstillende’ årsregnskab, selvom både omsætning og indtjening dykkede markant i forhold til de seneste års rekordniveauer. Læs om 2019-regnskabet og forventninger til 2020 i Omsætningen falder 29 procent i A. Enggaard – flere projekter udskudt og boligstagnation

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Vinder opgave på journalisthøjskole-grund

Bolig, Byggeri / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland