Estate Media –

Nyheder – Danmark

Det nye Karen Blixen-kvarter i Gellerup set fra Verdenspladsen ved Sports- og Kulturcampus

A. Enggaard skal udvikle over 50.000 kvm i nyt Gellerup-kvarter

Lander aftale, som sikrer udvikling af et stort kvarter med boliger, butikker og erhverv i Aarhus-bydelen

Den nordjyske udviklings- og entreprenørkoncern A. Enggaard har af Brabrand Boligforening købt et over 6 ha stort område ved Karen Blixens Boulevard i det centrale Gellerup, som bliver frit i løbet af de kommende år, når yderligere fem boligblokke i Aarhus-bydelen bliver revet ned.

Her vil A. Enggaard inden 2030 opføre mere end 50.000 kvm fordelt på et stort antal private boliger – både i form af tæt-lav bebyggelse og etageboliger samt butikker og erhvervsarealer ud mod Karen Blixens Boulevard.

– Vi har allerede arbejdet i Gellerup i flere år med både det nye kommunale kontorhus, Blixens, og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House, som fra starten har været fuldt udlejet. Om kort tid påbegynder vi opførelse af bolig- og erhvervsbyggerier langs med Hasle Ringvej/Gudrunsvej, og med denne nye aftale ser vi frem til at bidrage med flere spændende byggerier i Gellerup i de kommende år, siger afdelingschef Jens Skinnebach, A. Enggaard.

Derfor muligt
Brabrand Boligforenings jordsalg er blandt andet muliggjort af den udviklingsplan, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening vedtog i 2019. Udviklingsplanen indebærer, at yderligere 400 almene boliger skal nedrives i Gellerup og samtlige af de resterende cirka 1.200 boliger skal renoveres. Indtægterne fra jordsalget indgår i finansieringen af renoveringsprogrammet.

– Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus, siger adm. direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening.

A. Enggaard kom i øvrigt ud af 2019 med endnu et ’tilfredsstillende’ årsregnskab, selvom både omsætning og indtjening dykkede markant i forhold til de seneste års rekordniveauer. Læs om 2019-regnskabet og forventninger til 2020 i Omsætningen falder 29 procent i A. Enggaard – flere projekter udskudt og boligstagnation

( Besøgt 210 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Podcast: Tæt på Frederiksberg Boligfond og kampen om transaktionsmarkedet

Podcast / fredag 27. november 2020

Jysk investor med fokus på Tyskland vil bygge 29.000 kvm boliger på Aarhus Ø

Aarhus, Bolig, Investering / fredag 27. november 2020

Årets talentliste offentliggøres mandag – læs alle optaktsportrætter

Ung i Ejendom / fredag 27. november 2020

Tre store handler vækker opsigt på ny transaktionsliste

Pluss, Investering, Transaktioner / torsdag 26. november 2020

Investorer stadig lune på ejendomme i 2021 trods Corona

Erhvervsmæglere, Investering / fredag 27. november 2020

Stigende efterspørgsel presser ledige lejeboliger

Bolig / fredag 27. november 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 1. december kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i København mod 2021

- år 1 efter den nye Kommuneplan

Tirsdag den 8. december kl. 09:00

Udvikling af senior- og plejeboliger

- sundt byggeri og sundhedsbyggeri til fremtidens beboere mod 2030Estate Podcast

Seneste nyheder