Strøget i København. Foto: Google Maps

Udlejere frygter konkurser blandt butikker og restauranter

Restauranter og butikker har stadig hårde tider, og hos udlejerne er der stor nervøsitet for flere konkurser blandt erhvervslejerne i kølvandet på coronakrisen.

Knap halvdelen – nærmere bestemt 45 procent – af Ejendomdanmarks Ejendomspanel vurderer således, at mellem 11 og 30 procent af butikker og restauranter går konkurs i løbet af de næste måneder.

– Det er foruroligende. Coronakrisen har været et stort slag, som butikker og restauranter ikke nødvendigvis let kan rejse sig fra, og ingen udlejere har interesse i at miste deres lejere. Vi ved, at udlejerne går langt for at finde lokale løsninger, så ellers sunde butikker får mulighed for at komme i omdrejninger igen, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

Fortsætter politisk pres
Brancheorganisationen opfordrer fortsat regeringen til at sikre, at midlerne fra hjælpepakken til de faste udgifter rent faktisk kommer ud til butikkerne.

Selvom danskerne og turister må bruge butikker og caféer, kan restauranter og butikker med for eksempel nye krav til plads ikke nødvendigvis indhente det, der er mistet. Samtidig er det usikkert, hvordan krisen på den lange bane påvirker forbrugernes lyst til at spendere.

– Det er både et tab for lokalsamfundet og den erhvervsdrivende, når det ikke længere går. Udlejerne kæmper for at bevare deres gode erhvervslejere, for uden dem står ejendomsejerne tilbage med tomme lejemål. Lukkede forretninger rammer både de mange tusinde medarbejdere i butikker og restauranter. Men det rammer også de mange ansatte i ejendomsbranchen, siger Jannick Nytoft.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Talentportræt af Josephine: Kend dine begrænsninger – men lad dig ikke begrænse af dem