TDC’ Telefonhus på Borups Allé 43 i København. Foto: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

TDC finder lejer til yderligere 7.500 kvm i Telefonhuset

TDC’ Telefonhus på Borups Allé i København får ny lejer, når Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune flytter ind i telefoncentralen, hvor Socialforvaltningens Borgercenter Handicap flyttede ind sidste år.

Det sker, efter Newsec har bistået TDC og formidlet udlejningen til begge forvaltninger, der kommer til at råde over i alt 16.000 kvm, hvoraf det nye lejemål er på 7.500 kvm.

– Vi er de seneste år lykkedes med at optimere nogle af vores større ejendomme, heriblandt Borups Allé 43, hvor store arealer med tekniske formål konverteres til primært kontorlokaler til gavn for andre virksomheder. Vi vil altid have en tilknytning til Telefonhuset, idet vores tekniske anlæg er afgørende for vores teletekniske infrastruktur og fortsat vil forblive her.

– Der er dog ingen tvivl om, at ejendommen over tid har udviklet sig fra at være et domicil, til et flerbrugerhus med forskellige lejere, da vi ikke længere har det samme arealbehov, siger Allan Holst Jensen, Vice President FM & Real Estate i TDC.

Den grå ejendom med det iøjefaldende tårn på godt 100 m ud til Bispeengbuen er opført i 1959 som telecentral for KTAS, Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, der senere blev til Teledanmark, og som i 2000 skiftede navn til TDC Group. Telefoncentralerne, som tidligere var bemandede, er i takt med den teknologiske udvikling blevet digitaliserede og kræver derfor ikke længere så meget plads – og med ombygning og nyindretning giver det plads til nye lejere.

Telefonhuset på Borups Allé 43, også kaldet BOA-centralen, består af samlet 40.00 kvm.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder