DSV opfører et nyt stort logistikcenter ved Lund i Horsens. Illustration: DSV/AK83 Arkitekter

DSV vil bygge logistikcenter til 2 milliarder kr. – Europas største med én lejer

Horsens Kommune sælger 500.000 kvm jord til DSV, som investerer cirka 2 milliarder kr. i opførelsen af et nyt logistikcenter i Erhvervspark Vega, der ifølge transport- og logistikkoncernen bliver det største i Europa med kun én lejer.

DSV’s nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens er ikke længere store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst. Samtidig ønsker DSV at konsolidere virksomhedens lagre og terminaler i Horsens-området for at effektivisere og få grønne besparelser. Derfor opfører DSV et fremtidssikret logistikcenter på et 700.000 kvm stort areal i Lund ved Horsens.

– I DSV har vi fokus på at sikre vækst i vores forretning. Vi ønsker som en del af vækststrategien at samle alle vores aktiviteter inden for Air & Sea, Road og Solutions på én lokation for at sikre både effektiv drift og endnu bedre løsninger for vores kunder. Samtidig er Horsens et strategisk vigtigt knudepunkt i forhold til vores distributionsmønstre mellem Norden og Europa, og vi har mange dygtige medarbejdere her, vi gerne vil beholde, så vi er meget glade for, at vi med denne aftale kan fastholde vores tilknytning til byen, siger adm. direktør Simon H. Galsgaard, DSV Road Denmark.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: DSV/AK83 Arkitekter

Europas største med én lejer
Byggeriet af det nye logistikcenter bliver opført på nabogrunden til DSV’s nuværende faciliteter i Lund. Byggeriet bliver ikke alene Danmarks største logistikcenter, men også Europas største med kun én lejer. Kontorbygningen bliver cirka 18.000 kvm, cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver cirka 50.000 kvm, og endelig kan der komme mellem 200-269.000 kvm logistikfaciliteter.

– Det er til dato det største byggeri, DSV har opført, og det er det største i Europa med kun én lejer, så vi glæder os naturligvis til de nye og enorme muligheder, det også giver os, siger Simon H. Galsgaard.

Det største erhvervsjordssalg i Horsens
For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord.

– Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune. DSV har i dag cirka 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1.000 – og flere vil med tiden formentlig komme til. Det er arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration, som er arbejdspladser, der passer godt til Horsens. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, vi har indgået om salg af en halv million kvm erhvervsjord til DSV, siger borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune.

Første spadestik på SV Logistikcenter Horsens er planlagt til august 2021, mens centret forventes færdigbygget i 2026.

Fakta: Nyt DSV Logistikcenter Horsens:

  • Byggegrund ca. 700.000 kvm, hvoraf 500.000 kvm sælges til DSV af Horsens Kommune
  • Ca 200-269.000 kvm logistikfaciliteter
  • Ca. 50.000 kvm distributionshaller
  • Ca. 18.000 kvm kontor/administration

Tidsplan:

  • Forventet første spadestik på det nye byggeri er august 2021
  • Forventet indflytning er ultimo 2022/primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning står færdige
  • Herefter vil der pågå yderligere arbejder i ca. 3-3,5 år, hvorefter det nye DSV Logistikcenter Horsens forventes færdigudbygget i løbet af 2026

Læs også Sydkoreansk investor overtager DSV’s hovedsæde i milliardopkøb

Læs også:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder