En af Rema-ejendommene i fonden på Parmagade 2 på Amager. Foto: Blue Capital

Køber Rema 1000-ejendomme for en halv milliard kr.

Den aarhusianske ejendomsudbyder Blue Capital og discountkæden Rema 1000 har indgået en handel, som betyder, at Blue Capital køber 18 ejendomme udlejet til Rema 1000 i Danmark.

Den samlede transaktionssum beløber sig til 504 millioner kr., oplyser adm. direktør, hovedaktionær og stifter Martin Kibsgaard Jensen, Blue Capital, til Estate Media.

Køberen er Ejendomsfonden A/S Danske Dagligvarebutikker Balance, der overtager de 18 ejendomme 1. november.

Ejendomsfonden annonceres aktuelt åben for tegning af Blue Capital, hvor investeringsbeløbet er minimum 750.000 kr., og den årlige forrentning er 7,4 procent.

– Rema 1000-ejendommenes beliggenheder vidner om fokus på kvalitet frem for kvantitet. Vi har tidligere set andre kæder være meget fokuseret på at udvide deres butiksnetværk for at øge omsætningen, og så er fokus på indtjeningen i den enkelte butik trådt i baggrunden. Sådan oplever vi ikke Rema 1000’s ekspansion. Afgørende for dem er, at den enkelte butik har en høj omsætning. Det sikrer dels en bæredygtig butik for Rema 1000 og for den lokale købmand. Dels sikrer det, at forbrugeren altid får friske vare, når de handler i butikken, siger Martin Kibsgaard Jensen.

Største ejendomsprojekt
Han fremhæver, at der er tale om det største ejendomsprojekt, Blue Capital har lavet siden stiftelsen i 2010.

– De 18 ejendomme, vi har udvalgt, er enkeltvis kendetegnet ved at være enten den bedst – eller blandt de bedst beliggende dagligvarebutikker i byen. Herudover har vi sikret en god risikospredning, da porteføljen indeholder ejendomme lige fra centralt i København og Aarhus til mindre byer som Frederikshavn og Rønde, siger Martin Kibsgaard Jensen.

For Rema 1000 betyder aftalen uændrede vilkår. Kæden har ved sin overtagelse indgået lejekontrakter, der alle har 15 års uopsigelighed for lejer og 30 års uopsigelighed for udlejer, så juridisk set er ejerskabet flyttet, men i praksis er uændrede vilkår for den enkelte butik.

Ejendomsfonden A/S Danske Dagligvarebutikker Balance udbydes som en AIF (alternativ investeringsfond) registret hos Finanstilsynet. Blue Capital skal inden tegningsperiodens udløb have rejst kapital svarende til cirka 266 millioner kr. fra danske investorer.

Seneste udvalgte transaktioner:

Amerikansk investor køber yderligere 6.000 kvm boliger af FB Gruppen

Udenlandsk investor bag boligopkøb for knap 100 millioner kr.

Køber historisk Spies-ejendom for knap en kvart milliard kr.

Ejendomsselskab køber boligkompleks for over 85 millioner kr.

København-handel til knap 100 millioner kr.

Investorkreds køber tre boligejendomme for 269 millioner kr. nord for København

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder