Billede: Danhaus.

Koncenton køber 30 bæredygtige rækkehuse i Horsens

Byggefirmaet Danhaus fra Esbjerg er ved at opføre 30 bæredygtige rækkehuse på Brahesbakke ved Bygholm Sø i Horsens. De er netop solgt til Koncenton – Danmarks største ejendomsopkøber i 2019. Rækkehusene, som ligger naturskønt og bynært i et nyt boligområde, er klar til at blive lejet ud.

– Danhaus’ rækkehuse ned til Bygholm Sø passer godt ind i vores ønsker om at købe ejendomme, da høj kvalitet og gode materialer er en særlig vigtig parameter, når husene skal bruges til udlejning. Det bæredygtige byggeri er klart et ekstra plus. Boligernes beliggenhed i Horsens har også været vigtig for os. Tæt på smuk natur, byen og gode transportmuligheder, siger investeringsdirektør Peter K. Jørgensen om købet af rækkehusene i Hosens.

Billede: Danhaus.

Tæt forhold til Horsens
Hos Danhaus har direktør Johannnes Schmith et særligt forhold til de bæredygtige huse, som virksomheden har bygget på Brahesbakke.

– Jeg er selv opvokset i Horsens, og Bygholm-området har altid været et ganske særligt naturskønt område. Det er meget attraktivt at bo ved Brahesbakke, og med mine rødder i Horsens har det været en ekstra glæde at opføre huse netop her. Huse, som vi ved, vil danne rigtigt goder rammer om 30 familier i rigtig mange år, siger Johannes Schmith.

Danhaus bygger cirka 300 huse i ind- og udland hvert år og har gennem 42 år stået bag opførelsen af over 10.000 huse. Virksomheden har altid haft fokus på det bæredygtige byggeri og bygger kun huse i miljøvenlige materialer med et lavt energiforbrug. Eksempelvis bliver der altid brugt træelementer til at beklæde de inderste vægge på husene, fordi det også giver et særligt godt indeklima.

Bygget på 8 måneder
Byggeriet gik senere i gang end forventet, men står færdigt til tiden – 8 måneder senere. Den korte byggeperiode er kun mulig, fordi Danhaus selv fremstiller elementerne til byggeriet på virksomheden i Esbjerg.

– Byggeri til tiden betyder meget for os, fordi vi har lejere i den anden ende, som ofte venter på at flytte ind. Sådan er det også i Horsens, siger Peter K. Jørgensen fra Koncenton.

 

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder