Estate Media –

Nyheder – Danmark

Frank Jensen. Foto: Wilfred Gachau

Frank Jensen: Jeg ved godt, at jeg er magtfuld

Københavns overborgmester Frank Jensen blev udnævnt til den mest magtfulde i ejendomsbranchen i Magthaverne - Estate Medias analyse af, hvem der har mest indflydelse i den danske ejendomsbranche. Læs det store interview med ham i den nyeste udgave af Estate Magasin - netop udkommet

Kamilla Sevel

torsdag 25. juni 2020 7:45

Måske er det lidt specielt, at Københavns overborgmester blev udnævnt til ejendomsbranchens mest magtfulde i Estate Medias analyse af Magthaverne i ejendomsbranchen, men selv mener Frank Jensen ikke, at det er så mærkeligt. Dels er København et vækstlokomotiv for hele Danmark, og dels kan hovedstaden stå i spidsen for initiativer som for eksempel 25-procents reglen om almene boliger.

Men Frank Jensen ser det også som et udtryk for sin dialog med branchen.

– Jeg har brug for at have nogle i branchen, som udfordrer mig. Og det har jeg heldigvis.

Nu gør han klar til den næste store dagsorden, som han gerne vil have succes med i sin borgmestertid og som involverer ejendomsbranchen. Den bæredygtige by. Og hvis ønsket om ”blandet by” kunne være lidt ukonkret for branchen i begyndelsen, så er kravene til bæredygtighed det i hvert fald også.

– Jeg kan sagtens forstå, at graden af bæredygtighed og gennemførligheden har været lidt ukonkret at forholde sig til. Derfor tager vi også medicinen selv i Københavns Kommune dels for at få flere genbrugsmaterialer ind og dels for at gøre byggerierne CO2-neutrale over hele byggeriets levetid. Vi har lige gennemgået en række af vores store projekter, og det koster fra 0 kr. til en fordyrelse på 10-15 procent, når man stiller krav om, at man ikke kan bruge beton, at man skal bruge træ, genbrugstegl og så videre. Vi skal være en ordentlig modpart for branchen, når vi går videre til at stille krav til dem, og vi skal vide, hvad vi påfører af omkostninger. Der får vi et bedre vidensgrundlag i den kommende tid.

Kunne godt tænke sig nationale regler
Her føler Frank Jensen sig også på relativ sikker grund i forhold til branchen.

– Jeg talte for eksempel med GSV, der blandt andet leverer entreprenørmaskiner, og de sagde til mig: ”Vi er klar. I skal bare stille krav til CO2 neutrale bygge- og anlægsmaskiner, for vi kan godt levere”. Derfor vil jeg sikre, at der kommer nationale regler og måske også en eller anden form for certificeringsordning. Bygge- og ejendomsbranchen skal bevæge sig hen imod en grønnere udvikling. Internationalt står branchen for 40 procent af klodens CO2 udslip. I Danmark er det nede på 30 procent, fordi vi har nogle bedre energikrav til byggeriet, men både branchen og vi som regulator, bygherre og myndighed, har en fælles interesse i, at vi meget hurtigt får bragt det yderligere ned. Også fordi Folketinget med meget bredt flertal har vedtaget, at vi skal have en 70 procents målsætning for nedbringelsen i 2030. Vi skal i Københavns Kommune videre i det her spor og have lavet et helt nyt roadmap, der viser vejen til, at København kan blive verdens første CO2- neutrale hovedstad i 2025. Det bliver vi ikke uden at dreje på alle skruer.

Læs hele det eksklusive interview med Frank Jensen om hans forhold til og med ejendomsbranchen, investorer og projektudviklere i den nyeste udgave af Estate Magasin, der netop er udkommet her

( Besøgt 583 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber op til stort boligprojekt i Københavns Sydhavn

Pluss, Investering, København, Transaktioner / onsdag 20. januar 2021

Private erhvervsfolk stifter asset management-selskab for velhavere

Pluss, Asset Management, Investering / onsdag 20. januar 2021

Indrejseforbud forhindrede udenlandske investorer i trecifret millionopkøb

Pluss, Investering, København, Transaktioner / onsdag 20. januar 2021

Dansk investor køber kontorejendom på Østerbro for 232 millioner kr.

Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 19. januar 2021

Colliers forudser 50 procent stigning i investeringer i år

Erhvervsmæglere, Investering / onsdag 20. januar 2021

Kullegaard og medejer har ’gensidigt valgt at stoppe samarbejdet’

Pluss, Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / onsdag 20. januar 2021

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. januar kl. 10:00

WEBINAR Joint venture og strategiske partnerskaber

– fælles udvikling af ejendomme og værdier

Tirsdag den 2. marts kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Køge 2021

- fra købstad til knudepunktEstate Podcast

Seneste nyheder