Estate Media –

Nyheder – Danmark

Foto: SLA.

SLA skal udvikle 845.000 kvm stort område i Detroit

Midt i nogle af de værste uroligheder i USA i 50 år, har det danske arkitektfirma SLA vundet transformeringen af et socialt udsat byområde i Detroit

Kamilla Sevel

mandag 22. juni 2020 17:17

Amerikanske Detroit er i sig selv en by præget af sociale problemer, der er vokset i takt med bilindustriens nedgang i løbet af de sidste 20 år. Og i Detroit er flere områder særligt socialt udsatte. Det gælder for eksempel Gratios/7 Mile, som det danske arkitektfirma SLA nu skal være med til at transformere.

Målet er at skabe en ny strategisk og handlingsorienteret udviklingsplan for byområdet, der er mere end dobbelt så stort som hele Nørrebro i København. Projektet er SLA’s tredje store byudviklingsprojekt i Nordamerika. ‘Neighborhood Framework Plan’ og skal udvikles gennem en ambitiøs borgerinvolvering af alle det udsatte boligområdes mange interessenter.

Starten på en ny begyndelse
Gratiot/7 Mile-kvarteret er et af Detroits mest socialt udsatte byområder med høj kriminalitet, udbredt stofmisbrug, stor fattigdom, forladte boliger, nedslidte byrum og manglende biologisk mangfoldighed. Områdets samlede areal på 845 hektar er  en udfordring, da Gratiot/7 Mile er præcis som når USA er værst – med ineffektiv udnyttelse af bygningsmassen og manglende fortætning – faktisk er Gratiot/7 Mile mere end dobbelt så stort som hele Nørrebro i København – men med otte gange færre beboere.

Når amerikanske byer er nedslidte, så er de virkelig nedslidte. Foto: SLA.

For at løse udfordringerne i bydelen udstedte City of Detroit en konkurrence for at finde et tværfagligt team til at hjælpe med en ny udviklingsplan for byområdet. Konkurrencen blev vundet af SLA med den lokale Detroit- virksomhed Giffels Webster samt konsulenterne Utile, CDAD og HR&A.

– Gratiot/7 Mile har mange udfordringer. Men det indeholder også mange muligheder og stort potentiale til at genopfinde sig selv fra et socialt og fysisk udfordret område til et velfungerende og rigtigt bykvarter. Med vores multidisciplinære team og tilgang er det vores ambition at skabe en ægte holistisk udvikling, der vil hjælpe Gratiot/7 Mile med at finde sine fødder igen – både fysisk, socialt, kulturelt og økonomisk, siger Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA.

SLA’s skal både lave en strategisk analyse og udviklingsplan, herunder en økonomisk plan for fremtidige investeringer, konceptuel design for området samt anbefalinger vedrørende brug af natur, kultur, sikkerhed, aktiviteter for børn, infrastruktur og andre projekter. Udviklingsplanen vil guide the City of Detroit’s fremtidige investeringer og udvikling af Gratiot/7 Mile.

– Mennesker er fundamentet for ethvert bykvarter, og gennem vores mange besøg i Gratiot/7Mile har vi opdaget en stærk fællesskabsfølelse og engagement blandt de lokale borgere. Ja, der er store udfordringer og mange tomme grunde, men der er også stærke lokale kræfter, engagement og utallige kvaliteter i lokalsamfundet, som vi strategisk planlægger at kombinere med den fantastiske tilstedeværelse af natur og grønne områder, siger Rasmus Astrup.

Foto: SLA.

Udvikling med borgersamskabelse – på trods af Corona
SLA’s overskrift for projektet er at ’heale områdets urbane traumer’ og at skabe håndgribelige og mærkbare forbedringer af livskvaliteten i beboernes dagligdag. Det kræver en dyb forståelse og inddragelse af den lokale befolkning og deres hverdagsliv – en forståelse som SLA’s byplanlæggere og antropologer udfører et omfattende feltarbejde og samskabelsesproces for at tilegne sig.

– For at gøre udviklingsplanen håndgribelig for alle beboerne, skaber vi en fleksibel ‘social værktøjskasse’, som alle beboere og interessenter kan forstå og se sig selv i, og som kan tilpasses kvarterets enorme område og forskelligartede kontekster. Vi udvikler værktøjskassen i tæt samskabelse med beboere, butiksejere, lokale virksomheder, interne og eksterne interessenter samt kommunen og involverer både interviews med enkeltpersoner, møder med forskellige interessentgrupper og store townhall meetings. Alt sammen for at sikre, at både projektet og processen får bred opbakning og ejerskab blandt beboerne, siger Cecilie Jessen Hansen, fagansvarlig for antropologi i SLA.

Netop samskabelsesprocessen er dog blevet udfordret af COVID 19-udbruddet. SLA har derfor været nødsaget til at rykke samskabelsesprocessen over på digitale platforme og har allerede afholdt de første virtuelle borgermøder med stort virtuelt fremmøde.

Foto: SLA.

– Behovet for inddragelse og samskabelse er ikke blevet mindre af COVID-19-virussen. Snarere tværtimod. COVID-19 krisen har vist betydningen af at gentænke vores byer og vores byrum, og hvor vigtigt det er at skabe sunde, trygge og velfungerende byområder for alle. Derfor er det helt essentielt og fantastisk, at vi kan fortsætte projektet gennem virtuelle borgermøder og skabe positiv forandring for nogle af de mest udsatte mennesker i en af USAs mest udsatte byer, siger Rasmus Astrup.

SLAs tværfaglige konsulentteam af antropologer, planlæggere, biologer, landskabsdesignere og ingeniører er allerede i gang med arbejdet på udviklingsplanen for Gratiot/7 Mile. Projektet forventes afsluttet i foråret 2021.

Udviklingsplanen for Gratiot/7 Mile er SLAs andet igangværende projekt i Detroit og er, sammen med tegnestuens nyligt offentliggjorte DOWNSVIEW-projekt i Toronto, en integreret del af SLA’s nordamerikanske strategi.

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Investorgruppe køber 3.300 kvm stort boligprojekt af Casa

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / fredag 10. juli 2020

Annette Rønne giver stafetten videre – 13 østjyske Home-butikker får nye indehavere

Aarhus, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Newsec styrker asset management med to velkendte ansigter

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 10. juli 2020

Ejendomspriserne 2020: Se de nominerede og stem på dine kandidater

Ejendomsprisen / torsdag 9. juli 2020

Pensam køber knap 10.000 kvm boliger i Aarhus-centrum af NRE-konsortium

Pluss, Aarhus, Bolig, Investering, Transaktioner / torsdag 9. juli 2020

Aberdeen overtager 23.000 kvm stort boligprojekt i Aarhus

Aarhus, Bolig, Byggeri, Investering / torsdag 9. juli 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland